Lifestyle 

Doar o singură frază care va opri o dată şi pentru întotdeauna pe bârfitori

„Imaginează-ţi soțul ei nu…”, „Ea nu ştie deloc cum să se îmbrace”

„De fapt nu e nici un fel de specialist!”,” Copii lor sunt nişte needucați”-
Cel puţin o dată în viaţă, fiecare dintre noi a auzit expresii similare. Da, uneori chiar nouă ne place să discutăm sau să judecăm colegii sau prietenii. Oamenii adoră bârfitul din păcate. Studiile au arătat: aproximativ 80 % din conversațiile noastre este o discuție despre alte persoane şi obiceiurile acestora.

De ce ne place aşa de mult bârfa?

Potrivit psihologilor, principalul motiv este dorința ființelor umane de a simplifica procesul de instituire a legăturilor sociale.

  • Antipatiile împărtășite de către interlocutori, îi leagă mult mai puternic decât simpatiile comune şi interesele comune.
  • Oamenii simt o anumită emoție când dezvăluie informațiile confidențiale ale altora.
  • Există defăimători care simt o plăcere extraordinară din cauza eșecurilor altora şi de pașii greșiți a acestora, trăgând o paralelă între „eu inteligentul” şi altcineva dintr-un alt departament.

Cum să oprește așa ceva?

Se pare că bârfele sunt peste tot şi este dificil de a le evita. Dar psihologii au identificat o simplă
frază, care poate opri pe cel care o practică. Când cineva încearcă să te implice într-o discuție negativă despre o altă persoană, doar întreabă:

„De ce î-mi spui acest lucru mie?”

O expresie simplă, nu-i așa? Şi totuși, este foarte eficientă.

  • În primul rând, această întrebare disipă orice motiv egoist a bârfitorului.
  • În al doilea rând, această frază face bârfitorul să înțeleagă că nu sunteți interesat în complicitate, şi atunci acesta pierde interesul în dumneavoastră ca partener de conversație.

Bârfa este departe de inofensivă. Răspândirea zvonurilor sau a minciunii poate avea un impact negativ asupra sănătății emoționale a oamenilor, şi asupra reputației acestora. Este important să se înțeleagă că, atunci când denigrezi pe cineva – ocazionezi daune, în mod direct sau indirect. Dar pentru ca data viitoare când cineva încearcă să vă atragă în bârfă, amintiți-vă că fraza simplă „De ce î-mi spui acest lucru mie?” poate opri fluxul de zvonuri murdare. Mai multă încredere și totul va fi bine!

Related posts

Leave a Comment