Sănătate 

Elixirul tinereții a fost găsit

Sucul de morcovi are proprietăți utile. Este un elixir natural pentru tratarea multor boli. Va îmbunătăți metabolismul, vederea şi funcţiunile altor organe. Sucul proaspăt făcut conține o mulţime de vitamine şi microelemente.

Datorită acestuia puteți normaliza greutatea corporală, slăbești, se poate îmbunătăți imunitatea, creste vitalitatea, ajută la calmarea sistemului nervos. Sucul de morcovi în Grecia antică a fost considerat cel mai bun leac de boală şi utilitatea acestuia s-a considerat nelimitată.

Valoare sucului de morcov

Morcovul are o influență pozitivă pentru vedere, mărește puterea dinţilor şi oaselor, întărește sistemul imunitar, previne riscul de boli tiroidiene, îmbunătățește starea pielii, unghiile, părul, elimină toxinele şi zgurii, normalizează funcționarea ficatului.

O astfel de legumă ca morcovul, bogat in antioxidanți, împiedica procesul de îmbătrânire. În cazul în care se consumă în mod regulat acest produs alimentar, va reduce riscul de cancer. Acest suc creste hemoglobina şi restabilește metabolismul. Reduce stresul, afectează pozitiv tractul gastro-intestinal. În plus, utilizarea sa normalizează apetitul, şi favorizează eliminarea metalelor grele.

Morcovii conțin beta-caroten. Cu un suc din două fructe vă puteţi completa necesarul zilnic de oligoelemente. Pentru o mai bună absorbție este indicat să se adauge câteva picături de ulei de măsline în suc. Băutura este foarte utilă pentru vedere. Beneficii mari ale morcovului sunt şi pentru tractul digestiv. Legumele controlează metabolismul glucidelor si normalizează metabolismul.

Sucul este foarte sănătos pentru ficat și rinichi. Utilizarea regulată va prelungi viaţa umană cu 6 ani. Aşa ne-au asigurat medicii japonezi. Organismul începe să încetinească procesele de îmbătrânire. Pielea devine mai supla si mai elastica.

Contraindicațiile sucului de morcovi

Toată lumea știe cât de sănătos este sucul de morcovi. Dar acesta are o serie de contraindicații. Şi utilizarea acestuia ar fi nedorit şi poate dăuna sănătății.

Folosiţi cu prudenţă acest suc dacă aveţi diabetă. Doar medicul este capabil de a recomanda cantitatea şi consumul acestuia. Nu este recomandat pentru ulcer cronic sau gastrită cronică. Medicul prescrie pentru gastrita profilaxie şi tratament cu suc. Pentru ca sucul de morcov să se asimileze mai bine în caz de gastrită se adaugă lapte sau smântână. Tratamentul nu trebuie să depășească mai mult de o lună, pentru a evita efectele secundare.

Mănâncă morcovi cu atenție, când ai pancreatită. Când ai această boală să fii foarte atent cu toate produsele alimentare. Acest vegetal are proprietăți dietetice şi proprietăți de vindecare. In caz de pancreatita acuta si in perioada de exacerbare este interzis morcovul crud.

Sucul de morcovi având pancreatita, mai ales într-o perioadă de exacerbare, este interzis. Este foarte sănătos şi gustos, dar are un efect nedorit. Acesta conține o cantitate mare de substanțe zaharoase, se formează o povară puternică pe pancreas si aceasta va provoca dezvoltarea diabetului. Atunci când a diminuat agravarea: beți suc de morcov diluat.

Tratament de morcov

Medicina populara știe excelente rețete de suc de morcovi, care ajuta in tratamentul anumitor boli. Băutura vă va scuti de focare de supurație, ulcer, arsuri.

  • De tușit. Sucul se amestecă cu lapte. Aveţi nevoie să beţi o jumătate de cană, de două ori pe zi. Laptele poate fi înlocuit cu frișcă. Aceasta este o rețetă efectivă.
  • Pentru ficat. Pentru normalizarea funcției hepatice, este recomandat sa beai suc de morcov cu sfecla rosie. Băutura conţine multe oligoelemente şi ajută la îmbunătățirea activității acestui organ.
  • Prevenirea avitaminozei. Aceasta rețetă este potrivită pentru copii mai mici. Deja la a treia săptămână de viaţă copilul poate fi hrănit cu suc de morcov: 2 picături, cu 20 de minute înainte de a alăpta. Doza poate fi crescută treptat.

Ar trebui remarcat că băutura de morcov este un instrument unic, bun pentru prevenirea multor boli. Elixirul are efect pe aproape orice corp uman, ajută pentru la păstrarea frumuseții şi sănătății.

Sucul de morcovi este foarte uşor de pregătit. Spălați morcovii şi stoarceți-i prin storcător. Nu e nevoie de curățat coaja. Aceasta conține o mulțime de vitamine şi microelemente. Atunci când nu dispuneți de storcător, sucul se poate prepara la fel de uşor. Freacă morcovii pe râzătoare şi stoarce sucul prin tifon. După această ne e neapărat să aruncați resturile, puteți prepara o budincă.

Related posts

Leave a Comment