Sănătate 

Este bun pentru sănătate să bei șampanie: un mit sau adevăr?

Dacă te întrebi, care băutură este considerată a fi cea mai potrivită la orice sărbătoare și eveniment, atunci, desigur, în clasamentul răspunsurilor, anume șampania va ocupa primul loc. Dar, în același timp, puțini oameni știu că, deși aceasta nu este o chemare la acțiune, dar, de fapt, șampania este bună pentru sănătate. De ce oamenii de știință au ajuns la această concluzie – află din blog-ul nostru.

Merită oare menționat faptul, că o sticlă de șampanie este un atribut esențial al mesei de sărbătoare? Dar nu toată lumea știe, că aceasta este una dintre băuturile alcoolice cu cel mai scăzut conținut de calorii. În special, atunci când este vorba de un pahar de demi-sec sau brut, acesta conține doar 95 de calorii. La rândul său, un pahar de vin demi-sec alb sau roșu – de la 135 – până la 200 kcal.

Mai mult decât atât, dacă vorbim despre ceea, cu ce anume este sănătoasă șampania, nu trebuie să uităm, că această băutură conține în structura sa polifenol – un antioxidant puternic, care ajutîă la prevenirea bolilor Alzheimer și Parkinson, precum și a altor boli de creier. Și, în consecință, oamenii, care preferă șampania, și nu alte băuturi, suferă mai puțin de probleme cu memoria.

Tensiune nervoasă, potrivit unor medici, se poate elimina, de asemenea, cu o cantitate mică de șampanie. Cel mai important lucru în acest caz – nu exagera cu doza. Potrivit experților, pentru ca organismul să obțină toate substanțele necesare și folositoare ale acestei băuturi, este suficient să bem doar unul sau două pahare.

Printre altele, vorbind despre întrebare, dacă este șampania sănătoasă sau nu, nu putem să nu menționat și faptul, că acidul tartric, care se află în această băutură, poate ajuta fetele cu tenul gras, deoarece aceasta are proprietăți antibacteriene. După cum ne asigură cosmetologii, deja după o săptămână de spălare pe față cu șampanie, tenul devine mai neted și mai fin. Și informația, care va fi pe placul femeilor asiatice – printre altele, șampania are un efect de albire.

Oricât de ciudat ar suna, dar dozele moderate de șampanie au, de asemenea, o influență excelentă asupra funcționării inimii. Asta pentru că șampania activează circulația sângelui, dilată vasele de sânge și reduce tensiunea arterială. mai mult decât atât, la fel ca toate vinurile, aceasta ajută în lupta cu colesterolul ridicat.

Nu fi surprinsă, dacă prietenii, cărora le place să bea în timpul cinei un pahar sau două de șampanie, vor încerca să te asigure, că în ultimul timp ei au început să se îmbolnăvească din ce în ce mai puțin. Acest fenomen este destul de ușor de explicat. Conform oamenilor de știință, această băutură, printre altele, conține o substanță numită tanin, care are proprietatea de a stimula sistemul imunitar. Ca urmare, oamenii, care preferă șampania în loc de alte tipuri de băuturi alcoolice slabe, sunt mai puțin predispuți la viruși. Concurență ei îi pot face numai cei, care preferă să-și protejeze organismul cu alte cursuri de multivitamine sau cu ajutorul remediilor populare, care cresc imunitatea. Iti place vinul si ciocolata, dar îți dorești să slăbești? Exisă o rezolvare.

Related posts

Leave a Comment