Frumusețe 

Extensii – Pro și Contra

Noi, femeile suntem adesea nevoite să alegem între frumusețe și practicitate. Dar totodată, noi, femeile, suntem capabile de multe lucruri și putem găsi ieșire chiar și din cea mai deznădăjduită situație. Și, după cum știți și singure, noi putem combina foarte bine frumusețea și practicitatea, și putem obține un rezultat excelent.

Să luăm, de exemplu, lungimea părului. Pregătindu-te în fiecare dimineață să mergi la serviciu, îți dai seama, că este mult mai rapid să cuafezi părul scurt și, în unele privințe, chiar e mai ușor. Dar iubitul tău iubește foarte mult părul lung. Ei bine, ce să faci acum cu el? Sau, să zicem, ai vreo sărbătoare sau vreun eveniment important și înșelegi, cât de frumoasă ai arătat acum cu o coafură elegantă de seară, dar, din păcate… Da, dacă ai o tunsoare scurtă, îți va fi cam dificil să creezi ceva extraordinar cu părul tău pentru o zi specială. Și în astfel de situații femeile iau acea soluție genială – să-și facă coafura pentru sărbătoare cu ajutorul extensiei părului. În primul rând, nu ți-i atât de jale să chinui extensiile de păr cu diverse produse de îngrijire sau cu ondulatorul, poți vopsi șuvițele de păr în culori diferite și, în astfel fel, te poți evidenția din grămada de oameni cel puțin cu ajutorul părului. Apropo, cineva a glumit recent, că o coafură frumoasă, chiar de lux, pentru rochia de seară, poate fi înlocuită foarte ușor cu niște bijuterii frumoase. Personal, cred că vorbele astea au fost spuse de cineva dintre bărbați. Ei bine … Și tu atunci mergi la un stilist de păr cunoscut, pentru a creea o capodoperă din extensiile de păr.


Dar, ca și cu orice alt fel de „frumusețe“, uneori trebuie să te obișnuiești, iar de la început, chiar și să accepți unele inconveniențe. Să luăm, de exemplu, aceeași extensie a unghiilor. Este o frumusețe de nedescris! Dar mai întâi încearcă să faci măcar ceva cu aceste unghii, înainte de a te obișnui cu ele. Dacă ai avut de a face cu această procedură, probabil, ții minte prima dată și îți amintești cât de dificil și neobișnuit era cu ele, până chiar la discomfort.
Același lucru și cu extensia părului. Dacă ești obișnuită să porți părul scurt sau de lungime medie, creșterea volumului coafurii sau a lungimii îți poate părea o povară grea. Și numai intenția de a arăta excelent la acel eveniment special, așa cum ți-ai imaginat tu în visele tale, îți poate adăuga hotărâre și încredere.

Există extensii de păr cu clipsuri (clip-on), cu adeziv, extensii de păr cusute sau împletite și din pene. În ceea ce privește fixarea șuvițelor artificiale, aici nu există aproape nici o problemă. În primul rând, este necesar să apelezi la ajutorul unui maestru experimentat, și el îți va arăta cum să-ți subliniezi într-un mod eficient avantajele tale cu ajutorul unor extensii de păr, fie naturale sau artificiale. Și apoi te poți descurca și singură, acasă.

Extensiile de păr se confecţionează din fibre sintetice şi din păr uman, uneori se utilizează chiar şi păr de cal. Părul sintetic este mai ieftin decât cel uman şi se poate alege dintr-o gamă largă de texturi şi culori. Părul natural, la rândul său, este mult mai rezistent la temperaturi înalte și, deci, este și mai scump.

După calitate se deosebesc: păr virgin, care nu a fost vopsit sau prelucrat în nici un fel; păr Remy, care este mai lung şi mai strălucitor datorită prelucrării cu cheratină; părul dublu prelucrat este cel mai scump tip de păr, deoarece este supus unei prelucrări speciale, iar rezultatul acestei prelucrări – toate firele de păr sunt de aceeaşi lungime şi grosime.

Dar să revenim la ceea, ce va trebui să accepți din neobișnuință. Cu o abundență de clipsuri. Dacă nu le porți des și nu te-ai obișnuit cu ele, atunci prezența lor în părul tău îți poate provoca un oarecare disconfort. Mai ales în cazul în care coafura ta este dificilă și grea.

Stiliștii ne avertizează și despre o altă problemă posibilă. Să o numim „nu poți fi atât de frumoasă“. Mai pe scurt, poți crea cu ajutorul extensiilor de păr o imagine atât de uimitoare, încât, o dată ce vei fascina un bărbat, el va fi foarte dezamăgit apoi, când vei veni în fața lui cu o tunsoare scurtă, adică fără acele extensii. Iată marea putere a artei. În acest caz, a coaforului.

Da, încă un lucru. Dacă ți-a plăcut extensia părului atât de mult, încât pur și simplu nu vrei să-ți schimbi imaginea chiar și după evenimentul trecut, trebuie să ai în vedere faptul că, din păcate, este interzis să faci sport și mai ales să înoți într-un bazin cu extensiile de păr. Și, pe timp de noapte, de asemenea, va trebui să le înlături întotdeauna din păr.

Însă, dacă ai decis să-ți crești părul lung, iar așteptarea este deja de nesuportat, poți umbla până când și cu extensii de păr. Iar la întrebările prietenilor și celor dragi poți răspunde, de exemplu, că te obișnuiești cu viitorul volum sau lungime a părului. Cum altfel vei înțelege, dacă îți place să umbli cu păr lung sau nu.

Pe lângă aceasta, având mai multe șuvițe de păr colorate, poți adăuga la imaginea ta obișnuită un pic de „condimente” și … culoare. Practic, culorile extreme sunt lăsate, de obicei, pentru păprul artificial. Dar de să nu încerci?

Lungimea extensiilor de păr poate ajunge până la 70 cm. Recunoaște, oricare dintre noi ar dori să încerce vreo coafură foarte frumoasă, pe care nu și-o poate permite cu părul scurt, și să se simtă ca o femeie din înalta societate sau chiar o actriță de la Hollywood. De ce nu? Atenție persoanelor blonde, sunt predispuse la îngălbenire.

Related posts

Leave a Comment