Frumusețe Sănătate 

Fata-magnet – este despre tine? 

Electrizarea părului este una dintre principalele probleme, care se manifestă în special odată cu sosirea iernii și enervează întreaga populație feminină a planetei. Noi știm, cum se pșoate rezolva această problemă, de aceea astăzi îți vom spune, cum să scapi de această problemă o dată pentru totdeauna!

Înainte de a vorbi despre modurile de a lupta cu părul electrizat, merită să-ți spunem câteva cuvinte despre cauza apariției acestui fenomen. Uscăciunea excesivă a părului, lipsa de vitamine din organism, un vânt puternic – astea sunt printre principalele motive. Cunoscând cauzele, putem găsi o soluție pentru această problemă. Deci, ce să faci dacă ți se electrizează părul?

  1. Schimb ă-ți șamponul și balsamul

Dacă ți se electrizează tare părul, este important să-ți schimbi produsele de îngrijire a părului în acesată perioadă și să treci la alte produse hidratante și nutritive cu uleiuri destinate pentru păr uscat și deteriorat: ele îți vor proteja părul de uscare și vor reduce respingerea electrostatică a părului. Alege un balsam pentru păr cu silicon, care neutralizează in mod eficient sarcina electrică din păr. Nu uita să folosești un spray de îngrijire suplimentar, care îți va proteja părul. Ar fi mai bine să renunți cel puțin pentru un timp la produsele pentru părul gras: ele spală sebumul de pe păr, care este atât de necesar pentru protecția părului, și din cauza acestora părul se uscă mai repede și se electrizează mai puternic. Prin urmare, atunci când vei alege produsele de îngrijire a părului, fii atentă.

  1. Usucă-ți corect părul și nu uita despre produsele de protecție termică

Utilizarea frecventă a uscătorului de păr (în special la temperaturi ridicate) usucă foatrte mult părul din interior. De aceea se recomandă să ne uscăm părul cu aer rece și este necesar să folosim un spray de protecție termică, care trebuie aplicat pe părul umed înainte de uscare și nu trebuie spălat.

  1. Clătește-ți părul cu apă rece

Pentru ca părul să nu ți se electrizeze, este necesar după fiecare spălare să îl clătești cu apă rece (dar nu prea rece). Datorită acestei metode simple, părul va deveni neted, strălucitor și mătăsos.

  1. Folosește uleiuri

 Puțini știu că uleiurile au un efect antistatic. Pentru a evita electrizarea părului, toarnă într-o sticlă cu pulverizator apă și adaugă câteva picături de ulei trandafir sau de lavandă. Folosește amestecul pe părul umed sau uscat: el nu numai că dă strălucire părului, dar și te scapă de electricitatea statică. Poți pune acest spray în geanta ta și îl poți folosi ori de câte ori observi că părul începe să se electrizeze. De asemenea, nu uita despre diferite măști cu vitamine pentru păr. Poți folosi

diverse remedii populare și produse, pe care le poți face singură acasă.

  1.  Folosește un pieptene corect

Uită de pieptenele din plastic, după care părul se electrizează de 5 ori mai mult! Crează pentru păr un mediu plăcut și sigur pentru creștere și „viață“. Investește într-o perie cu peri naturali de porc mistreț: ea va distribui uniform sebumul pe întreaga suprafață a părului, iar umiditatea din fiecare fir de păr se va păstra mai bine și părul nu se va electriza. De asemenea, îți recomandăm să folosești un pieptene de lemn: din cauza distanței mari dintre dinți, el reduce cantitatea de frecare, astfel încât părul după utilizarea acestuia nu se electrizează și nu vei arăta ca şi cum ai fi băgat degetele în priză.

  1. Folosește un umidificator

Umiditatea scăzută duce la uscarea părului și stimulează electrizarea crescută a părului. Pentru a elimina această problemă, utilizează un umidificator. Puneți-l în apropierea locului de muncă sau acază, acolo unde te afli de cele mai multe ori pe zi. Dacă nu posibilitatea să-ți iei un umidificator, atunci pur și simplu toarnă apă într-o sticla și pune-o în apropierea caloriferului.

Dacă vei avea grijă de tine și de frumusețea ta, îți poți asigura astfel un succes imens la sexul opus. Și bărbatul tău cu siguranță va fi gelos  pentru că toți trecătorii vor fi vrăjiți de frumusețea ta ademenitoare!

Related posts

Leave a Comment