Frumusețe 

Gimnastica pentru față: cum să-ți faci pielea mai elastică

În copilărie, părinții îți interziceau să faci fețe amuzante? Uită de asta. Dacă faci totul conform regulilor și numai atunci când ești singură, exercițiille pentru față nu numai îți vor îmbunătăți starea de spirit, dar și îți vor face pielea mai elastic

Efectuând regulat anumite exerciții pentru mușchii faciali, le poți reface tonusul lor și, astfel, pielea va deveni mai elastică și mai netedă, îți vei corecta forma feței și vei întineri la câțiva ani. Poți face aceste exerciții în orice moment al zilei. Alege un loc liniștit, astfel încât să nu încurci nimănui și pentru ca oamenii din jur să nu se simtă stânjeniți din cuaza grimaselor ciudate. Pentru început, îndreaptă-ți spatele, lasă umerii puțin în jos, ridică capul. Apropo, unii experți recomandă să faci exercițiile stând culcată și relaxantă: de exemplu, atunci când ești în baie. Înlătură machiajul de pe față și aplică o cremă hidratantă, iar dacă dorești un rezultat mai pronunțat, folosește produse de lifting. Fă cinci respirații adânci și începe.

ochii

Scopul: De a netezi „talpa gâștei“ din jurul ochilor și de ridica tonusul pielii pleoapelor.

Mișcările: Închide ochii, relaxează-ți pleoapele, timp de cinci secunde îndreaptă-ți privirea spre propriul nas. Apoi, deschide ochii încet și privește direct înaintea ta. Se repetă de cinci ori.

Scopul: De a elimina cercurile întunecate și pungile de sub ochi.

Mișcările: Pune degetele arătătoare pe obraji sub pleoapele de jos și trage ușor în jos, în timp ce încerci să mijești privirea.

Scopul: De a netezi „ridurile mândrilor“ între sprâncene.

Mișcările: Pune degetele arătătoare și mijlocii în centrul sprâncenelor și trage-le ușor spre tâmle. Închide ochii. Se repetă de cinci ori a câte cinci secunde. Între exerciții, în scopul de a relaxa ochii, apasă ușor cu pernuțele degetelor pe pleoapele închise de sus.

ovalul feței

Scopul: De a scăpa de bărbia dublă.

Mișcările: Pronunță îndelungat sunetul „ks“, întinzând cât mai mult posibil buzele spre părțile laterale, până ce vei simți că s-au încordat toate ligamentele și toți mușchii gâtului. Fixează această poziție timp de cinci secunde. Se repetă de cinci ori. După fiecare dată relaxează-ți gura, rostind liniștit sunetul „o“.

Scopul: De a reînnoi conturul feței.

Mișcările: Pune degetele mari sub bărbie, apoi încearcă să deschizi gura – lasă în jos maxilarul inferior, dar în același timp efectuează o rezistență puternică cu ajutorul degetelor mari timp de cinci secunde. Se repetă de cinci ori.

Scopul: De a ridica pomeții.

Mișcările: Așează palmele pe față pe ambele părți, rostește „i“, încleștând dinții și, în același timp, întinde gura cât mai mult posibil. În timp ce faci asta, trage pielea spre urechi cu palmele. Efectuează exercițiul de cinci ori.

gura

Scopul: De a face buzele un pic mai umflate.

Mișcările: Închide gura, apucă buzele cu degetul mare și arătător. Apoi ”ciupește” ușor buzele cu degetele de la centrul până la colțurile buzelor. Se repetă timp de două minute.

Scopul: De a netezi șanțurile nazolabiale.

Mișcările: Cu degetul mare și arătător ”ciupește” repede, dar cu atenție, linia șanțurilor nazolabiale. Începe de jos și ridică-te spre nas. Se repetă timp de două minute.

Scopul: De a tonifia zona obrajilor.

Mișcările: Efectuează niște apăsări ușoare cu pernuțele degetelor mari, trecând de la colțurile gurii, de-a lungul obrajilor spre partea de sus a pomeților. Se repetă de câteva ori și se termină prin apăsarea de fixare pe tâmple. La sfârșit închide ochii, respiră adânc și încearcă să te relaxezi cât mai mult posibil.

Exercițiile pentru fată sunt foarte importante, femeile care le omită , fac greșeli  în îngrijirea feței .

Related posts

Leave a Comment