Frumusețe 

Lifting cu fire de suspensie: opinia unui chirurg plastic

Un chirurg plastic a povestit blogului nostru care sunt avantajele liftingului cu fire de suspensie.

În jurul liftingului cu fire de suspensie, a fost creată o poveste aproape mitologică – unii cred că nimic nu este mai eficient în combaterea schimbărilor legate de vîrstă, alții – că este vorba de marketing pur. Unul dintre cei mai renumiți chirurgi plasticieni, specialistul principal al Institutului de Chirurgie Plastică, special pentru cititorii noștri, a povestit despre principala modalitate de aplicare a celei mai populare proceduri de saloane de înfrumusețare și a centrelor de medicină estetică.

Chirurgul plastic despre liftingul cu fire de suspensie:

Vorbind de liftingul facial, de regulă subînțelegem o interventie chirurgicală plastică, îndreptată spre deplasare țesuturilor, datorită cărora pielea este întinsă și fața arată cu mult mai tînără. Astfel, cele mai eficiente modalități a liftingului facial chirurgical este SMAS-lifting și liftingul endoscopic, iar pentru pacienții mai tineri există o modalitate a mini-lifting facial- MACS-lifting.

Totuși, astăzi se recurge din ce în ce mai rar la intervenții chirurgicale – cel mai important progres în ultimii ani a devenit liftingul facial cu fire de suspensie. Datorită tehnicii cu fire, a devenit posibilă întînderea țesuturilor moi fără operație – firele creează un așa numit schelet care menține pielea într-o stare întinsă.

Principalul avantaj al liftingului facial cu fire de suspensie este minim invaziv – adică nu există tăieturi pe piele, nu există cusături și cicatrice. În plus, după fire o scurtă perioadă de reabilitare și un risc minim de posibile complicații.

Pentru cine se potrivește liftingul facial cu fire de suspensie

Metodele cu fire de suspensie se potrivesc pacienților la care a scăzut tonusul pielii, au apărut semnele de ptoză gravitară a țesuturilor, dar nu au exces de piele. Metodele sunt alese de un specialist întotdeauna individual, în funcție de severitatea ptozei gravitaționale a țesuturilor moi ale feței. În medie, la metodele de lifting cu fire de suspensie recurg persoanele după 35 de ani. Cu ajutorul liftingului cu fire de suspensie se poate îmbunătăți ovalul feței, cervico-bărbia, să se ridice puțin cozile sprîncenelor, să se îndepărteze flebele și rezolvă multe alte probleme.

Tipuri de lifting cu fire de suspensie

Există un număr mare de fire diferite pentru corectarea modificărilor faciale legate de vîrstă. Condiționat, acestea pot fi împărțite în două grupe – lifting (acestea sunt fire cu elemente de ancorare, datorită cărora există o întindere a țesuturilor) și cu fire de armare (acestea sunt fire netede care sunt îndrepate la întărirea țesuturilor și îmbunătățirea tonusului pielii).

Majoritatea metodelor de lifting cu fire de suspenzie sunt metodele cosmetologice care se efectuează sub anestezie locală. Pacientul petrece cîteva ore în clinică. Perioada de reabilitare este de la 3 pînă la 7 zile.

Tehnologia liftingului cu fire de suspensie

Cu ajutorul firelor, noi putem influiența practic asupra tuturor zonelor faciale – liftingul cu fire de suspensie în zona cozilor sprîncenelor, liftingul părților laterale ale feței, corecția ovalului, cervico-bărbia.

Procedura se efectuează sub anestezie locală și este suficient de confortabilă și fără durere pentru pacient.

După efectuarea unui lifting cu fire de suspensie, sunt posibile hemoragii mici și umflături. Pacientul trebuie să înțeleagă că după întinderea țesuturilor cu fire (fără detașare) se formează adunături mici de piele, care se îndreaptă timp de cîteva zile. În medie, reabilitarea durează între 3 și 7 zile.

Liftingul cu fire de suspensie se face atît femeilor, cît și bărbaților. Adesea, bărbații, datorită particularităților de creștere a părului, nu pot recurge la metode chirurgicale de lifting facial, deoarece urmele (cicatricile) pot fi observabile. Liftingul cu fire va fi o alternativă excelentă pentru bărbați.

Pînă în prezent, tehnicile liftingului facial cu fire sunt destul de populare, atît între specialiști, cît și printre pacienți. Este important să înțelegem că acestea nu sunt o alternativă deplină a chirurgiei plastice, dar sunt capabile să îndepărteze necesitatea ei.

Concluziile chirurgului plastic

Liftingul cu fire de suspenzie este necesar să se abordeze serios – este o procedură invazivă care trebuie efectuată într-o clinică bine echipată de către un specialist care a fost instruit în mod special.

Ce părere aveți despre intervențiile chirurgicale pentru frumusețea pielii și tinerețe?

Loading ... Loading ...

Related posts

Leave a Comment