Sex/Relații 

Lucruri, de care se tem bărbații la 20, 30, 40 de ani

Din oarecare motive, tipic masculine sunt considerare temerile legate exclusiv de problemele sexuale.

Un trio clasic – mărimea penisului, disfuncția erectilă și ejacularea precoce. Dar aceste coșmaruri pot depăși un bărbat la orice vârstă și pentru a face față acestor probleme, este obligatoriu ca bărbatul să meargă la un sexolog. Temerea normală de „vârstă“ – frica de îmbătrânire – poate face un bărbat, la un moment dat să cumpere un abonament la un centru de fitness, să meargă la un dietetician, cosmetolog sau chirurg plastic – și, uneori, această temere se manifestă într-o formă mai puțin obișnuită – atunci, când bărbatul începe să fie foarte energic, să se distreze ca băieții tineri prin cluburi etc. Cu toate acestea, există o altă categorie de temeri pur psihologice, fiecare dintre care se poate manifesta într-o relație atunci, când bărbatul este în vârsta de 20, 30 sau 40 de ani. Interesant aici este faptul că, în orice caz, bărbatul consideră, că anume femeia este cauza tuturor problemelor lui…

20 de ani: «Ea vrea să se căsătorească»

Ce se întâmplă? Tu, în principiu, ești gata să începi să alegi o rochie de mireasă – iar el evită cu atenție chiar și cea mai mică vorbă despre astfel de subiecte. Bineînțeles! La urma urmei, atunci când noi spunem „căsătorie”, asta înseamnă de obicei „responsabilitate” – pentru o viață comună, un buget lunar, un împrumut pentru un apartament și alte lucruri de acest gen… Este destul de greu să decizi să iei o astfel de responsabilitate asupra ta, mai ales dacă ești un tânăr liber de o vârstă destul de iresponsabilă.

Ce e de făcut? Pur și simplu nu te grăbi. Poate că trebuie să vă cunoașteți un pic mai bine, astfel încât să puteți lua împreună această decizie serioasă. Lasă evenimentele să meargă așacum merg ele: în final, se poate dovedi că tu mai târziu vei dori să realizezi proiectul „familie-copii-credit și toate celelalte” cu o altă persoană, mai matură și mai încrezută în sine.

30 de ani: «Prea independentă»

Ce se întâmplă? Tu câștigi mai mult decât el sau ocupi o poziție mai înaltă – și asta îi strică lui dispoziția. Femeile moderne devin din ce în ce mai active și autosuficiente – dar, în ciuda acestui fapt pozitiv, mulți bărbați continuă să se concentreze în mod inconștient asupra idealului masculului dominant, care „va decide totul singur” și „va face totul singur”.

Frica de independența „excesivă” a femeii face ca un bărbat să se îndoiască de valoarea sa proprie („Pentru ce îi trebuiesc eu ei?”, „Pentru ce ea mă va iubi și mă va respecta pe mine?”…) și poate să iasă în prim-plan chiar în momentul, în care el decide să creeze un cuplu permanent sau când trăiește deja într-o căsătorie.

Ce e de făcut? Nu renunța la proriile ambiții – asta ar fi doar un jertfă făcută în zadar. Bărbatul poate face față acestei temeri, numai dacă va înțelege și va crede: sunteți împreună nu pentru că unul dintre voi este „mai slab” sau „mai puternic” – ci pur și simplu pentru că tu îl placi și aceasta este alegerea ta. În cele din urmă, chiar și o femeie foarte puternică are nevoie de sprijin din când în când – și el va fi foarte fericit, dacă îi vei permite să te ajute și să te susțină.

40 de ani: «Are un caracter dificil»

Ce se întâmplă? Imprevizibilă, strălucitoare, excentrică – astfel de trăsături ale unei imagini feminine îi impresionează pe bărbați, altfel pentru ei va fi prea simplu și prea plictisitor să fie lângă tine! Cu toate acestea, și aici ceva depinde de vârstă: cu cât bărbatul are mai multă experiență și aventuri, cu atât mai des într-o relație el dorește ceva mai calm și care nu duce la niciun risc.

Ce e de făcut? Caracterul extraordinar nu-l poți ascunde în buzunar: trebuie să rămâi așa cum ești – unică și de neînlocuit! Mai mult decât atât, personalitatea complexă este frumoasă anume datorită faptului, că ea este compusă din trăsături multiple și diverse. Sensibilitate, atenție, blândețe, finețe – dacă ai aceste calități, nu ezita să le arăți: o astfel de „complexitate” poate fi avantajul tău, care te poate deosebi de alte femei.

Related posts

Leave a Comment