Frumusețe 

Lungimea hainelor și înălțimea tocurilor: o notiță la modă cu exemple

Știi cât de mult bărbații iubesc femeile în fuste. 

Stylistul și autorul blogului Vandastyle, Vanda Wong, a întocmit o instrucțiune cu privire la combinațiile corecte ale lungimii hainelor și a înălțimii tocului. Reține, sau mai bine scrie undeva într-un carnețel!

Toată lumea știe, că o fustă mini poate fi combinată numai cu pantofi pe o talpă plată, iar fusta maxi… la fel, cu o talpă plată. Dar, în orice caz, vreau să vorbesc încă o dată pe scurt despre acest subiect, voi sublinia unele nuanțe și voi aduce exemple. În același timp, vreau să te scap de nevoia de a ghici de fiecare dată, ce înseamnă exact lungimea mini (cu o palmă deasupra genunchiului? o palmă sub zona inghinală?), midi (mai jos de genunchi? la jumătatea gambei? până la gleznă?) și maxi (mai sus sau mai jos de gleznă?) . În cazul în care lungimea este „până în partea de jos a gambei“, cum vom numi această lungime. Cuvântul „fustă” în textul de mai jos va însemna partea de jos a îmbrăcăminții. Cu același succes, toate recomandările se aplică și la rochii.

 Fusta mini și tocurile

Deci, fusta de deasupra genunchiului necesită o talpă plată sau (vezi, există și un „sau”) un toc foarte stabil și lat. Și această fustă nu ar trebui să fie strânsă. Cea mai reușită formă pentru o astfel de fustă este în formă de A sau dreaptă. Fustele scurte de tip „soare” și „lalea” arată nu prea modern, iar cele strânse – nemilos de ieftin. Variante nepotrivite:

Chiar și fusta mini poate transforma cu ușurință figura cea mai remarcabilă într-un pătrat trist.

Și pentru a evita acest lucru, trebuie, cât de ciudat nu ar suna, să adaugi volum în partea de sus. Pulover, bomber, geacă sau doar o rochie spațioasă.

De ce unii oameni reușesc să încalce toate regulile și totuși reușește să nu fie ca un oaspete la o petrecere cu spumă într-un hotel turcesc? Secretul este în suplitatea excepțională, lipsa oricărui indiciu de decolteu și machiaj (aproape invizibil), cu un coafură (ca și cum nu este făcută) care nu lasă nicio îndoială: chiar dacă această femeie a avut intenția să-i placă cuiva, atunci jnumai sie însuși.

 Fusta midi și tocurile

Fusta mai jos de genunchi și deasupra gleznei (orice lungime, care ți se potrivește) – iată, care este ghidul nostru în lumea tocurilor înalte. Aici îți poți permite orice: sandale pe tocuri subțiri, stiletto și tot ceea ce sufletul dorește. Fusta lungă iartă orice!

Nu uităm, că și aici este foarte ușor să alegem varianta fără tocuri înalte. Cu această lungime se potrivesc excelent și adidașii, și chelsea, și oxford. În moda modernă, este foarte ușor să alcătuiești o ținută fără tocuri și să arăți foarte, foarte cool. Dar dorința de a purta călcâie, ne depășete din când în când, probabil, pe fiecare dintre noi. Și această dorință va fi mai vagă decât orice tendințe, reguli și instrucțiuni.

Fusta maxi și tocurile

Lungimea sub gleznă ne duce din nou la nevoia de a încălța pantofi cu o talpă plată. Da, probabil, fusta se va murdări. Și va trebui să o speli și să o dai la o curățătorie chimică. Dar o fustă lungă și tocuri înalte într-o singură ținută este ținuta preferată a adepților foarte tardivi ai stilului „frumoasele de la sfârșitul anilor 90`”.

Combină fusta cu tocurile înalte – fii sexy!

Mini, midi și chiar maxi – sunt ceea, pentru ce bărbații iubesc femeile. Subconștient, fata într-o fustă este percepută de ei ca fiind mai feminină. În plus, cine poate fi contra conteplării formelor tentante, pe care această fustă le evidențiază perfect. Nu-ți fie frică să adaugi rochii și fuste în garderoba ta. Acestea arată bine și pe cele plinuțe, și pe cele slăbuțe, înalte și nu prea. Principalul lucru este de a alege îmbrăcămintea  astfel, încât aceasta să pună accentul pe punctele forte, nu pe cele slabe.

Ce combinație de fuste și tocuri preferi tu??

Loading ... Loading ...

Related posts

Leave a Comment