Frumusețe 

Machiaj rapid pentru fiecare zi

1. Până la machiaj

Înainte de a aplica fond de ten sau pudră, este necesar să hidratezi bine pielea. Serul hidratant este cel mai bun ajutor, acesta este absorbit rapid și nu lasă senzația de piele lipicioasă. O piele bine îngrijită va ușura procesul de aplicare a fondului de ten: acesta va aluneca pe piele și nu se va fixa pe suprafețele uscate. Rezultatul – o acoperire perfectă, subțire și netedă pentru un machiaj rapid și frumos.

2. Fond de ten

Pentru fondul de ten ar fi bine să dai preferință pensulelor mari din păr natural sau sintetic (de obicei, această pensulă se folosește pentru pudrele minerale). Cu ajutorul ei aplică produsul cosmetic pe față, cu mișcări circulare largi. Această metodă de aplicare îți va permite să întinzi fondul de ten pe pielea feței cât mai repede, înainte ca acesta să se fixeze pe piele, ceea ce îți va permite să obții un strat subțire.

3. Corector pentru un machiaj rapid și ușor

Înainte de machiajul ochilor, aplică cu o pensulă o cantitate mică de corector pe pielea pleoapelor. Astfel, tu nu numai vei uniformiza tonul pielii pleoapelor, dar și vei creea o bază ușoară și puțin umedă pentru ca fardurile să aibă o culoare mai intensă și să fie mai rezistente.

4. Creion dermatograf pentru ochi

Cum sa faci un make-up rapid? Pentru a crea un machiaj mai rezistent și mai expresiv, folosește un creion dermatograf de ochi ca bază sub farduri. Cu o pensulă pentru retușare trebuie să retușezi puțin linia aplicată de creionul dermatograf de la marginea liniei genelor într-un ”fum” ușor și apoi să începi să aplici fardurile. Această tehnică te va ajuta să primești un machiaj mai rezistent, fardurile se vor aplica mai ușor, iar nuanța lor va fi mai intensă și profundă.

5. Farduri

Încearcă să aplici fardurile pe pleoape cu ochii deschiși. Aceasta tehnică reduce suprafața de aplicare a fardurilor, îți va economisi timpul prețios, dar în același timp, te va ajuta să produci un efect maxim de la machiajul ochilor.

6. Rimel

Dacă ai de gând să-ți faci machiaj de genul «smoky eyes», te sfătuiesc să începi machiajului de la aplicarea rimelului pentru gene. Rimelul adesea se imprimează pe pleoapa superioară și dacă acest lucru se va întâmpla deja după aplicarea fardurilor, va fi foarte dificil să elimini excesul de rimel, fără a strica întregul machiajul. Subliniez, că această tehnică funcționează numai cu un make-up întuneric, în alte cazuri, în special atunci când sunt aplicate nuanțe deschise de farduri, genele trebuie vopsite la sfârșitul întregii proceduri de machiat.

7. Fard de obraz

De fiecare dată când aplici fardul de obraz, zâmbește și aplică pigmentul pe „pomeții fălcilor” mai aproape de tâmple și apoi retușează-l în direcția spre colțul exterior al ochiului. Pentru prima atingere de pensulă va fi de ajund doar o cantitate mică de produs, iar cu fiecare aplicație culoarea se va intensifica. Astfel vei putea controla gradul de intensitate a culorii.

Related posts

Leave a Comment