Nutriție Sănătate 

Mai multe tipuri de ceai

  1. Ceaiul verde.

O trăsătură distinctivă a acestui ceai constă în faptul că acesta poate atât să ofere un boost de enrgie, cât și poate calma. În primul caz, ceaiul verde trebuie lăsat la infuzat nu mai mult de două minute, iar în al doilea caz, pentru a te calma – cel puțin 5 minute. Acest fenomen se datorează faptului că în primul rând are loc eliberarea de cofeină, și numai apoi de taninuri.

  1. Ceaiul Pu-Erh (cunoscut și sub denumirea de “ceai învechit”).

Dacă ai nevoie să te încarci imediat cu energie, atunci recurge la ajutorul ceaiului Pu-Erh sau învechit. El înviorează mult mai puternic decât cafeaua.

  1. Carcade. Hibiscus.

Acesta servește ca un substitut excelent pentru sărămura după mahmureală. Dar ține cont de faptul, că acest sfat nu ar trebui sa fie utilizat de persoanele cu aciditate ridicată de stomac. În cazul lor, mult mai bine se potrivește ceaiul puer clasic.

  1. Mușețel cu carcade.

O pereche excelentă și un preitene, care te va ajuta dacă ești răcit.

  1. Oolong.

O alegere excelentă pentru acei oameni, care sunt adesea expuși la petrecerea unor lungi perioade de timp în blocaje de trafic sau inhalează mult aer poluat.

  1. Un mic truc.

Dacă atunci când îți faci o ceașcă de ceai verde, frunzele deschise au niște margini zdrențuroase de culoare maro, acest ceai a fost strâns cu ajutorul mașinii și prețul său limită pentru 100 de grame este jos. Într-un caz bun, primele trei frunze sunt culese manual și în acest caz prețul va fi de câteva ori mai mare.

  1. Chinezii, spre deosebire de cei mai mulți oameni, nu împart ceaiurile conform culorii frunzelor de ceai, ci de nuanța infuziei obținută. De aici reiese, că ceaiul negru ei îl numesc roșu, iar majoritatea ceaiurilor negre și verde – la ei sunt numite galbene. Apropo, în Taiwan, există o procedură, când se usucă ceaiul negru deasupra focului, iar acest lucru dă naștere unei subcategorii de ceai: ceaiul negru afumat.
  2. Gurmanzii cu experiență păstrează un ceainic din ceramică pentru ceaiuri naturale, fără adaos de fructe sau de fructe de pădure.
  3. În concluzie, putem spune că, cu toate cele scrise mai sus, ceaiul Puer rămâne totuși cel mai folositor în lumea ceaiului!

Ceaiul este adesea inclus în gustări cu conținut caloric scăzut, iar ce sort să alegeți – decideți Dvs

Related posts

Leave a Comment