Lifestyle 

Măiestria actorului: cum să-i placi oricui cu ajutorul tehnicilor de teatru

Nu știi cum să atragi atenția băiatului frumos de la altă masă? Te simți inconfortabil într-o nouă companie? Ți-e frică să spui ceva greșit într-un interviu de angajare la muncă? Deja o oră te gândești cum să răspunzi la un mesaj în Tinder? Pur și simplu folosește niște tehnici din măiestria de actor și vei fermeca pe oricine! Acum îți vom spune cum anume.

Din anumite motive, se crede că studiul este împărțit în activități utile (ridicarea calificării, sportul, creșterea personală și limbile străine) și cursuri de hobby, care includ tot restul. Dar chiar și din cele mai inutile, la prima vedere, feluri de hobby, se pot obține beneficii semnificative.

Este ușor să-i faci pe toți să te placă!!

Eu, de exemplu, am visat întotdeauna să devin actriță. Am scris un discurs pentru Oscar, foarte emoționant, am lucrat mersul pentru covorul roșu. Dar așa au mers lucrurile, că nu am devenit actriță. Așa că am fost nevoită să-mi realizez talentul de actriță în cercul teatral. Și s-a dovedit că acolo predică lucruri destul de aplicabile în viață. Profesorul nostru, un actor de vârstă mijlocie, care a strălucit cândva în câteva seriale, a învățat pe toți cei, care umblau la cerc multe lucruri înțelepte. Nu-mi este jale de nimic pentru voi, așa că împărtășesc tot, ce am aflat.

Pentru ca oamenii să te placă, vorbește convingător

Dacă nu vrei ca nimeni să se îndoiască de veridicitatea cuvintelor tale, anume acele cuvinte trebuie spuse cu o voce mai joasă și mai lent, decât vorbești tu de obicei. Ei bine, totul este clar aici: când o persoană amăgește sau se îndoiește, când este nervoasă – ea vorbește mai repede și mai sus. Am încercat pe un polițist. Și chiar m-a crezut, că semnul era blocat de o ramura. Chiar a sunat undeva să fie tăiată acea ramură. Semnul ăla, pentru a fi clar, atârna pe un fir chiar în mijlocul autostrăzii.

Folosește șrapnelul corect atunci, când dorești să impresionezi pe cineva

Șrapnel – mici mișcări involuntare. Ele dau un accent. De exemplu, eroina piesei a pierdut inelul într-un moment oarecare. Pentru ca publicul să observe acest lucru, actrița trebuie să facă multe mișcări mici cu mâinile, atunci toată atenția publicului va fi țintuită la mâinile, iar inelul dispărut va apărea instantaneu.

Dacă știi cum să controlezi șrapnelul în viața reală, poți, de exemplu, distrage atenția interlocutorului de la neajunsurile tale. Am o prietena foarte urâtă. Odată ce te întâlnești cu ea și apoi timp de o săptămână îi asculți pe toți prietenii, cât de tare a îmbătrânit ea, cât de fără gust s-a îmbrăcat și toate astea. Iar la mine în acel moment manichiura era nu prea proaspătă. Dar pantofii erau noi. Toată seara mi-am controlat mâinile – doar gesturi largi și numai cu treabă. Dar piciorul îl legănam discret. Și a funcționat. Nu m-i s-a spus niciun cuvânt despre unghiile decojite, dar trei dintre prietenii noștri m-au rugat să le arăt, ce super-pantofi erau pe mine în acel moment.

Oamenii din jur participă întotdeauna – regula succesului

Când personajul principal spune monologul său, celelalte personaje trebuie să reacționeze în mod constant la cuvintele lui, să-și exprime atitudinea – atunci scena nu se va desprinde și va avea succes.

Într-o zi așteptam ploaia să se termine și am fost nevoită să fiu prezentă la performanța unui poet destul de popular. Și am folosit această metodă. După ce el a terminat, poetul mi-a spus că demult nu a întâlnit un astfel de ascultător atent și înțelegător – și mi-a dat umbrela lui. Ce a citit – nu-mi amintesc, avea un defect de vorbire, așa că nu am înțeles niciun cuvânt.

Nu știi ce să faci – copiază vecinul

Dacă într-o scenă, la care au luat parte mai mulți oameni, ai uitat brusc în ce ordine să faci mișcările și după scenă să pleci – repetă acțiunile vecinului.

Acest sfat m-a ajutat foarte mult la aeroportul unui oraș mic, dar exotic, unde toate inscripțiile arătau ca niște viermi, iar personalul nu cunoștea nici una dintre limbile pe care le cunoșteam eu, inclusiv limbajul semnelor. Urmărind un pasager evident local, am găsit și o toaletă, și camera de fumat și terminalul, de care aveam nevoie. 

Scenariul este cunoscut numai regizorului

Dacă actorul a făcut o greșeală în text sau a uitat o bucățică din rol, sau nu a făcut ceea ce trebuia și când trebuia – acest lucru va fi observat doar de alți actori și de regizor. Deoarece spectatorii nu au citit scenariul, ceea ce înseamnă, că totul este corect din punctul lor de vedere.

Odată le-am organizat unor cunoscuți o mică excursie în jurul orașului și am întors pe drumul greșit. ne-a trebuit mult timp să ieșim de acolo, a trebuit să mergem cu tramvaiul, apoi cu metroul. Nu am recunoscut cretinismul meu topografic – și prietenii mei până în ziua de astăzi admiră și se uimesc, de locurile atmosferice pe care le-am arătat, cât de original a fost traseul, cât de emoționant suna tramvaiul și ce frumoase basoreliefuri sunt în metrou.

Apreciază-ți organica – îți va plăcea de tine însuți!

Adică, nu încerca să arăți ca cineva, care nu ești de fapt. Dacă ești grăsuleană și în vârstă, atunci, jucând-o pe Julieta, joacă o Julietă în vârstă și grăsuleană. Nu este nimic mai rușinos decât o sirenă în vârstă, care pretinde că este o tânără frumoasă.

Am fost uimită, că această tehnică funcționează chiar și în Tinder. Atunci când la întrebarea „La ce te gândești chiar acum?” eu nu am început să povestesc despre ploaia tristă lasând lacrimi pe fereastră, dar am răspuns sincer, că vreau carne de pui, dar afară toarnă cu găleata – interlocutorul meu a venit la mine cu un pui. Și el singur l-a prăjit.

Iar cea mai înțeleaptă idee din cercul nostru a fost formulată nu de către învățător, ci de unul dintre actori. Citez literalmente. „Dacă voi înțelege, că acest cerc este într-adevăr util – voi fugi imediat. Deoarece studiul de dragul profitului este o necesitate, iar de dragul plăcerii este un lux. Vreau să-mi permit un lux!”

Ce trucuri folosești, pentru ca oamenii să te placă?

Loading ... Loading ...

Related posts

Leave a Comment