Frumusețe Sănătate 

MASAJUL FACIAL ÎN CONDIȚII CASNICE

Este dificil de a găsi o femeie, care nu ar fi îngrijorată de prelungirea frumuseții și prospețimii feței. Unele doamne de la o vârstă fragedă încep să-și petreacă timpul în fața oglinzii, în căutarea noilor riduri și inventând moduri pentru a lupta cu ele,altele își amintesc brusc la vârsta adultă și umblă activ în saloanele de frumusețe, cheltuind sume enorme de bani pentru diferite tratamente antiîmbătrânire. Nu contează din ce categorie face parte femeia, ea întotdeauna înțelege că fața – este cartea ei de vizită, un cadou minunat de la natură, de care trebuie să aibă grijă. Chiar și cea mai moale și catifelată piele odată cu timpul se usucă și își pierde elasticitatea, iar dacă domnișoara în tinerețe era cea mai frumoasă fată, fără o îngrijire corespunzătoare, la patruzeci de ani ea riscă să arate ca la toți cincizeci.

De fapt, uneori, din întâmplare poți întâlni unele femei la o vârstă destul de matură, care și-au păstrat un aspect exterior excelent, strălucirea feței și strălucirea ochilor. Simți întotdeauna multă stimă față de aceste doamne, imaginându-ți cât de mulți bani și energie acestea cheltuie pentru vizitele la cosmeticieni. Și, într-adevăr, în lumea modernă, s-ar părea, că nu prezintă nicio dificultate pentru a arăta bine – la dispoziția noastră sunt întregi complexe de preparate antiîmbătrânire, fie diverse injecții, operații, măști, curățări, peeling-uri. Cu toate acestea, toate astea enumerate au și un rând de contraindicații, și costă nu puțini bani, și consumă foarte mult timp, iar doamnele moderne, după cum știm cu toții, sunt foarte ocupate. Dar există o metodă verificată și necostisitoare pentru a menține pielea proaspătă și tânără pentru o lungă perioadă de timp, și această metodă este preferată de milioane de femei prin întreaga lume.

MASAJUL FACIAL ÎN CONDIȚII CASNICE. Pregătirea ȘI TEHNica

Atunci când efectuezi masajul facial, în principiu, nu ai nevoie de orice alte instrumente speciale, în afară de niște mâini moi și calde, și câteva picături de ulei sau cremă. Desigur, un cosmetician profesionist îți va face mai bine masajul facial, însă orice femeie poate învăța elementele de bază ale acestei arte doar privind clipuri video pe Internet sau citind articole din reviste pe această temă.
Pentru început, lasă-ți câteva ore pentru tine și asigură-te, că vei fi singură. Termină spălatul, curățenia și gătitul, trimite copiii la bunica, iar soțul – în afacerile sale masculine. Nimic nu ar trebui să-ți distragă atenția, trebuie să te pregătești pentru întinerire, ascultă muzică relaxantă și ia o baie cu uleiuri aromatice și fă un compres cald. După toate aceste proceduri, femeia liniștită și relaxată poate începe masajul facial la domiciliu. Este recomandabil să-ți strângi părul cu o panglică de păr, iar mâinile ar fi mai bine sî ți le speli. Alegerea uleiului este determinată de obicei de următorul factor: dacă pielea este grasă – jojoba, când este uscată – cu vitamina E, iar pentru cea sensibilă – ulei de migdale.
Pentru a efectua un masaj facial, trebuie să iei puțin ulei în mâini, să-l încălzești și cu vârful degetelor începi să faci masaj. Toate mișcările trebuie să fie efectuate din jos în sus, astfel încât pielea să nu se lase.

O regulă importantă pentru efectuarea masajului facial spune, că este necesar de a face mișcările strict pe liniile de masaj ale feței: din centrul frunții spre tâmple și linia de creștere a părului, zona inferioară și superioară a pleoapelor, de pe aripile nasului spre tâmple, de la bărbie spre tâmple și de la baza gâtului spre bărbie.
Deci, trebuie să începi cu niște mișcări uțoare și blânde, fă câteva mișcări în fiecare direcție, crescând treptat viteza și apăsând din ce în ce mai puternic (fără a exagera). Este important să înțelegi, că pielea în aceste zone este foarte delicată, și dacă vei face mișcări prea dure, pielea se poate întinde și asta doar va adăuga noi riduri. Dacă ai un număr mare de riduri adânci pe frunte, înseamnă că trebuie să acorzi o atenție deosebită acestei zone. Apăsând degetele pe nas, du-le dinspre centru spre tâmple. Repetă de zece ori. Pentru a scăpa de „ridurile de râs” sau „parantezele” (pliurile nazolabiale), este necesar să plasezi degetele pe pielea de lângă nări și să apeși ușor de trei – patru ori, apoi du degetele spre urechi. Lângă urechi apasă timp de trei secunde. Atunci când ai riduri în jurul ochilor – efectuează masajul atingând ușor cu vârfurile degetelor pleoapa superioară, apoi cea inferioară. După aceste mișcări, cu o ușoară presiune apasă cu încheieturile mâinilor pe orbitele ochilor.
Pentru o formă frumoasă a obrajilor – pune degetul arătător, cel mijlociu și inelar pe oasele obrazului, iar degetele mari- sub pomeți. Apasă de zece ori cu diferită presiune. Acest exercițiu modelează pomeții și întoarce elasticitatea țesuturilor.

Pentru ca partea de jos a feței să nu se lase și să nu se deformeze, va ajuta următoarea acțiune: pune degetele mijlociu și inelar pe partea de sus a bărbiei, iar cele mari – pe partea de jos. În timp ce apeși, trece degetele încet spre urechi.
Pentru corectarea ridurilor dintre sprâncene: așează degetul arătător și cel mijlociu pe puntea nasului și cu o mișcare circulară apasă timp de douăzeci de secunde. Apoi schimbă direcția.

Dupa mișcările de mângâiere poti trece la ciupit. Este o mișcare rapidă asemănătoare unei ciupituri; cu degetul mijlociu și cel mare se prinde pielea și țesutul subcutanat, se ridică ușor, apoi se eliberează rapid; mâinile lucrează alternativ. Pe aceleași linii de masaj efectuează ciupituri ușoare, până ce pielea se va înroși.

După ce ai învățat tehnicile de bază ale masajului, poți trece la tehnici mai avansate. De exemplu, foarte îndrăgit și apreciat de multe femei prin întreaga lume este masajul japonez. Procedura constă din apăsări pe anumite puncte situate pe față. La început pare dificil, însă după ce te vei adapta, vei putea efectua cu ușurință acest masaj în condiții casnice. Cele mai importante puncte, pe care ar trebui să le memorizezi, – între sprâncene, punctele deasupra nărilor, punctele de pe marginea de sus a orbitelor, adâncitura la un centimetru sub pomeți. Efectuând acest masaj japonez în mod regulat, îți vei putea întoarce cu ușurință fosta frumusețe și elasticitate a pielii.
Nu uita de gât și de zona decolteului. Masajul gâtului se face cu dosul palmei, mișcările fiind efectuate din jos în sus de la claviculă spre bărbie.
Masajul facial ar trebui terminat cu ”pălmuitul” – este o mișcare rapidă, asemănătoare pălmuitului; se execută cu ultimele trei degete unite, care lovesc pielea ușor de jos în sus.

În ultimul timp este foarte răspândit masajul cu vacuum. Acesta este un masaj facial cu utilizarea unor ventuze, înăuntrul cărora se produce o presiune negativă – vacuum. În general, masajul cu vacuum este cel mai des folosit în lupta împotriva celulitei și diverselor problemele cu pielea. Dar în ziua de azi putem găsi în vânzare niște ventuze mici speciale pentru față produse din cauciuc, silicon sau din sticlă, precum și diverse aparate pentru masaj cu atașamente. După efectuarea acestui masaj se observă un efect de lifting excelent, se relaxează mușchii, se accelerează procesul de regenerare a celulelor, se reduce țesutul adipos în zona bărbiei, se activează producția de colagen, se strâng porii. Astfel, are loc un efect terapeutic și revigorant. Acest masaj se recomandă persoanelor în vârsta de după treizeci și cinci de ani.
Masajul facial poate dura în total timp de zece – douăzeci de minute. În scopul de a obține un efect vizibil, este necesar să se facă un curs de masaj facial, a câte zece proceduri, în fiecare zi sau la fiecare două zile. După ce termini cursul, în scopul de a păstra rezultatele obținute pentru o mai lungă prioadă de timp, este de dorit să faci masajul facial cel puțin o dată pe săptămână.

Contraindicații

Ca și în cazul oricăror proceduri cosmetice sau medicale, masajul facial are, de asemenea, unele contraindicații. Este interzis să faci masaj, dacă ai pe față orice inflamație, fie că este vorba de herpes sau acnee. Efectuarea masajului în aceste cazuri poate provoca trecerea infecției de la o zonă pe toată fața. Dacă ai coșuri, puncte negre sau acnee, trebuie să cureți mai întâi fața. Curățare feței ar fi bine să fie efectuată de un cosmetician, folosind produse speciale, și numai după asat poți începe un curs de masaj. De asemenea, masajul facial nu este recomandat în cazurile, când persoana are febră, negi și răni deschise. În general, nu există nici o limită de vârstă, nu este prea târziu pentru a începe și la treizeci, și la cincizeci de ani. Dar, cu cât mai devreme vei începe, desigur, cu atât mai puține riduri vor apărea în viitor. La o vârstă tânără nu se recomandă să exagerezi cu acest tip de masaj, pentru a nu întinde și răni pielea tânără, care încă nu are nevoie de astfel de proceduri. Până la douăzeci – douăzeci și cinci de ani va fi de ajuns un masaj de întreţine o dată în șapte – zece zile.

beneficiile masajului facial

Beneficiile obținute de la masajul facial, sunt cu mult mai mari, decât numai dispariția ridurilor, întinerirea pielii și întoarcerea elasticității ei. În primul rând, masajul elimină toxinele din țesuturi și din organism în general, restabilește fluxul de sânge și declanșează procesul de reînnoire a celulelor. Pielea devine mai elastică, capătă un aspect radiant, scade umflătura. În general, scapi de încordare, organismul se relaxeaza și se calmează. Dacă nu te vei lenevi și vei efectua regulat masajul facial, vei putea uita pentru totdeauna de astfel de probleme, cum ar fi acneea, pielea obosită și lăsată, uscată, conturul neclar, porii dilatați și ridurile adânci.
În general, masajul facial are doar aspecte pozitive, iar faptul, că el poate fi efectuat la domiciliu, cu propriile mâini, în general, îl face să fie de neprețuit. Lucrul cel mai important este să nu uiți regulile simple. Atunci când ai inflamații și acnee trebuie să faci o așa procedură, cum este curățarea feței. Înainte de sesiunea de masaj, este necesar să cureți foarte bine fața de produse cosmetice și ar fi bine să faci o compresă din ierburi. Alege uleiul potrivit pentru fața ta, determinând corect tipul tău de piele. Masajul facial trebuie efectuat strict de-a lungul liniilor de masaj, fără a utiliza mișcări bruște și dure. În timpul procedurii ar fi bine să te afli într-o atmosferă relaxantă, fiindcă nervozitatea și zgomotele nu vor aduce niciun beneficiu. Trece printr-un curs complet de masaj, nu sări procedurile, de altfel riști să te alături de consumatorii nemulțumiți, care folosesc de obicei fraza „nu-mi ajută nimic”.
În cazul în care nu ai niciun moment liber pentru tine și nu poți lăsa nici cincisprezece minute pentru masajul feței sau pur și simplu ești leneșă, va fi suficient măcar uneori de dimineață, când aplici crema, să faci un masaj ușor de-a lungul liniilor de masaj. Desigur, asta cu greu se compară cu o sesiune completă de masaj, dar totuși va încărca pielea cu energie.

Trebuie doar să ai puțină răbdare și perseverență, și atunci vei rămâne plăcut uimită de rezultatele obținute. Fiți sănătoase și frumoase!

Related posts

Leave a Comment