Sex/Relații 

MERITĂ OARE SĂ REVENIM LA VECHEA IUBIRE?

Mai devreme sau mai târziu, relațiile se rup, oamenii pleacă în direcții diferite și încearcă din toate puterile să uite de existența celuilalt. Acest lucru se poate întâmpla din cauza unor neînțelegeri în cuplu, infidelitate sau minciuni din parte unui partener, de care îți este dureros și chiar greață să-ți amintești. Nu este atât de ușor să construiești o relație cu un om nou, mai ales când cele din trecut îți aduc aminte permanent despre ele. Fie că este vorba o întâlnire întâmplătoare pe stradă sau rețelele sociale, pe care le știm cu toții.

Băutura nu este o ieșire după o despărțire

În cazul în care nu tu ai devenit inițiatorul despărțirii, și ai fost părăsit dintr-un motiv sau altul – această situație agravează și mai mult starea de disperare și intrarea într-o stare de depresie. Desigur, deoarece voi sunteți bărbați, nu este acceptabil pentru voi să vă plângeți unui prieten sau, chiar mai rău, să-ți vadă cineva lacrimile. Voi altfel vă confruntați cu starea după o despărțire. Vizite regulate la baruri, cluburi, distracții cu prietenii – toate astea vă ajută să vă distrageți atenția de la sentimente și durere, dar nu vă ajută să uitați. Cred că sunteți de acord, pentru a nu-ți aminti de durere niciodată, va trebui să bei în fiecare zi, toată viața. Iar asta, după cum vă puteți da seama, în primul rând va avea avea un efect nu prea bun pentru sănătatea ta, iar în al doilea rând, te va costa o avere.
Pentru a construi o nouă relație, ai nevoie nu numai de dorință și vise, spuse la o sticlă de bere cu băieții, dar și de aspirația de a face acest lucru. Este o prostie doar să umbli și să te uiți la fete, pentru că ele așteaptă același lucru de la tine. De asemenea, există cazuri, când ai început deja viața de la zero, ți-ai găsit o fată potrivită pentru trup și suflet. Parcă toate par să meargă bine, și apoi brusc, fosta iubită îți aduce aminte de persoana ei. Încep apeluri, mesaje, sugestii pentru întâlniri, etc. Ce să faci în acest caz și cum să procedezi corect? În primul rând, este necesar să-ți amintești, de ce v-ați despărțit cu ea, cine a fost inițiatorul, cât timp a trecut și dacă tu ești gata să te întorci înapoi în trecut?!

De ce fosta vrea să se întoarcă?

Fetele sunt un concept inconștient și inexplicabil pentru omenire. Pentru a înțelege mai bine logica acțiunilor și deciziilor lor, este necesar să studiezi în detalii psihologia, însă și aceste cunoștințe nu vor fi suficiente. Tot, de ce sunt capabili oamenii obișnuiți – sunt niște ipoteze. Prin urmare, ce ar putea să o facă să revină la relațiile cu fostul său, este o întrebare cu multiple fațete. Ori ea și-a dat seama că tu ești cel mai bun om de pe pământ și cu tine împreună și-a petrecut timpul cel mai confortabil. Sau ea nu poate găsi o înlocuire pentru tine și îi pare foarte rău, că relația voastră s-a încheiat astfel. Pot fi mai multe variante, de exemplu, răzbunarea, dacă tu ai fot vinovat, iar acum ea vrea să-ți facă rău, să suferi și tu. De asemenea, asta s-ar putea întâmpla numai din cauza necesității de a face sex, ea nu își poate permite să aibă parteneri întâmplători, iar tu ești un om verificat, nu străin.
Nu îți recomand să te gândești la ceva sau să încerci să-i dovedești ceva, să te cerți cu ea din nou – nu este rezonabil. Aici ar trebui să fii conștient exact dacă vrei să fii din nou cu fosta iubită sau ea nu te mai interesează deja ca o personalitate, sau, poate, nu a trecut încă supărarea.

Nimeni nu se schimbă numai la cererea cuiva.

Relațiile cu foștii parteneri, în general, aduc aceeași experiență negativă și dureroasă, deoarece, dacă nu a funcționat prima oară, după asta, totul se poate termina brusc și nu prea plăcut. Așa cum se spune: „Nu poți intra de două ori în același râu”. Desigur, poți intra, dar este aproape imposibil să rămâi acolo și, împreună cu fosta prietena, să ieșiți la un alt nivel.
Mulți nu sunt de acord, mai ales în cazul în care aceștia nu cu mult timp în urmă s-au reunit din nou într-o relație cu fosta prietenă. Este firesc, ca atunci când nu v-ați văzut de mult timp, aveți o atractie incredibilă și vă doriți unul pe altul 24 ore pe zi, în toate sensurile acestui cuvânt. Însă, după asta, euforia aceasta dispare și totul devine la fel ca atunci. Se încep acuzări pentru acțiunile din trecut și încă mai multă neîncredere, pentru că cine știe ce ai făcut tu în timp ce voi doi nu erați împreună.
Nu întotdeauna fosta prietena este gata să se schimbe acum, dacă mai devreme nu erai mulțumit de vreo trăsătură de caracterul ei. Ea, probabil, în loc să încerce să-și schimbe comportamentul său sau alt ceva, va încerca să-ți dovedească, că ea este cea mai bună, iar restul sunt cu mult mai rele din diferite puncte de vedere. Fie că este vorba de calitățile aspectului fizic sau de cele interne.

SEXul joacă un rol important

Cu totul alt lucru este atunci, când tu simți nevoia de o partidă sex (sau mai multe), și mereu îți vine în cap gândul: „O vreau pe fosta mea”. Această dorință poate apărea într-adevăr pentru o anumită persoană sau, invers, atunci când tu pur și simplu ai o lipsă de sex. Aici alegerea este a ta, pentru că fosta prietenă puțin probabil va accepta pur și simplu un act sexual, fără continuarea unor relații obișnuite și normale. Trebuie să ții minte întotdeauna, că relația cu fosta iubită este o schemă bine cunoscută, că tu aici ești un ”profi” deja și merită să te mai gândești încă o dată, dacă ești gata pentru un „preludiu” în pat, să riști din nou cu sistemul nervos și o pierdere de timp, ceea ce va duce la nicăieri, din nou.
Mulți susțin, că este mai ușor de a face dragoste cu un om ”verificat”, decât de a căuta unul nou. Aceasta este o decizie corectă. Însă după asta urmează o mulțime de nuanțe. Atunci când întâlnești o nouă persoană, tu doar nu plănuiești numai un sex pentru o noapte, dar ceva mai serios. Așa că, dacă dorești cu adevărat să începi să trăiești o viață nouă, este necesar lași la o parte toate prejudecățile și să încerci să construiești o nouă relație, chiar dacă te trage foarte mult la fosta, în ceea ce privește sexul.

Aceasta poate fi energică, zburdalnică și te satisface pe deplin. Însă, dacă pe lângă aceste relații ”din pat”, ea nu mai are nimic de oferit – ar trebui să te gândești binișor. Ex-prietena, așa cum se spune, de aceea și este ”fosta”, pentru a-ți aduce aminte despre ea, fiindcă ea face din experiența ta de viață, o anumită perioadă de timp. Iar următorea, poți fi sigur, că va fi chiar mai bună.

Noile relații vor fi mai bune decât cele din TRECUT

După fiecare cădere urmează un salt, asta înseamnă că după durerea pierderii, poți fi sigur, că o vei găsi pe ea, acea fată nouă, minunată, acea unica, care te va vindeca de rănile tale dintr-o privire și cu o singură atingere. Dacă vorbim despre faptul dacă merită fosta iubită să te întorci înapoi la ea? Nu și iarăși nu! Nu contează cât de frumoasă și atrăgătoare ea este, dacă soarta a fost așa, încât căile voastre s-au separat pentru o anumită perioadă de timp, atunci asta înseamnă că așa a trebuit să fie și nu merită să schimbi ceva.
Nu-ți fie teamă, că noua fată va fi mai rea decât cea precedentă. Ea, în orice caz, va fi diferită, pentru că ea, la fel ca orice altă persoană – este o individualitate. Tu doar știi clar, ce tip de fete îți plac, ce aspect fizic ar trebui să aibă și, desigur, ce calități interne au cea mai mare valoare pentru tine.
Uneori, viața glumește cu noi și ne dă ceva, de care nu prea avem nevoie. Însă, după ce vei privi mai atent persoana, care tocmai a intrat în viața ta, vei putea vedea o ființă unică. Respectiv, toate stereotipurile vor dispărea într-o clipă. Și iată atunci va veni o viață nouă, vei păși într-o nouă etapă. Nu-ți fie frică să faci ceva, ce nu ai făcut până acum sau să te comporți așa, cum nu este tipic ție. Viața ne este dată pentru a o deschide și a o savura din toate părțile.

Iubiți și faceți mai puține greșeli, dragii noștri bărbați.

Related posts

Leave a Comment