Frumusețe 

Mirosul este arma seducției – cum să-ți alegi parfumul potrivit

Se spune că parfumul este un moment de fericire, la care aspirăm toată viața. … Visele inspirate de parfumuri sunt atât de asemănătoare cu fluturii colorți, pe care nu-i poți prinde… Chiar și cea mai rafinată ținută are nevoie de cel puțin o picătură de parfum. Doar un parfum portivit îi va da ținutei completitudine și perfecțiune, iar ție îți va adăuga farmec și mister…

Alegerea parfumului potrivit ție este o chestiune delicată. Uneori poate fi foarte dificil să alegi un parfum, care îți va accentua caracterul. Cât de des, când mergem la magazin, ne uităm la varietatea de sticluțe și ne pierdem în cantitatea lor imensă. Consultanții se apropie imediat ca albinele la miere și se luptă pentru a lăuda un parfum sau altul, unul de brand, altul de modă și atunci se deschide perspectiva de a cumpăra un parfum nou la modă, care nu ți se potrivește deloc, mirosul căruia te deranjează și pe tine, și pe cei din jur. Pentru a evita o astfel de situație, îți sugerăm să înțelegi, ce fel de parfumuri există, ce se află la baza lor și cum este construită piramida de parfumuri.

Ce fel de parfumuri și arome există?

Pentru a nu te pierde complet în toată această informație, să începem cu cel mai simplu și cel mai important lucru. Compozițiile de parfum sunt împărțite în următoarele grupuri:

– Feriga – parfumuri îndrăznețe masculine și feminine, proaspete și curate, pot conține în diferite proporții note amare, care amintesc mirosurile de pădure, lemn, mușchi, iarbă, lavandă, stejar și cumarin.

– Florale – pentru naturi feminine, rafinate, creative; parfumurile acestui grup conțin adesea note de trandafir, violet, iasomie, crin și alte flori. Practic, sunt parfumuri pentru femei, dar recent a apărut o tendință la modă de a adăuga note florale în parfumurile pentru bărbați.

– Orientale – sunt arome exotice, dulci, picante, adesea conținând chihlimbar, mosc, condimente și vanilie; cel mai adesea parfumurile orientale sunt un accesoriu sofisticat pentru o ieșire de seară. Ele sunt cele mai puternice, persistente și grele.

– Citrice – sunt adresate oamenilor veseli. Sunt ușoare și proaspete, potrivite pentru odihnă, birou, ocazii speciale din viață. Notele de bază ale acestor parfumuri: grapefruit, bergamot, lămâie, portocală, mandarină.

– Verzi – arome de iarbă proaspăt tăiată, petale de violete. În aceste parfumuri veți simți clar note de rozmarin și lavandă, gelbanum și zambilă (iacint), ienupăr și pin. Acestea sunt parfumuri proaspete, ușoare, aerisite și foarte plăcute.

– Fougere – un grup special de arome, adresat în principal bărbaților. Ele sunt adesea numite ferigă – de la francezul „fougere” – ferigă. Mulți producători de parfumuri consideră că acest grup face parte din grupul „ferigă”, deoarece conține note proaspete, ușor amare. În anul 1882, a apărut un parfum numit „Royal Fern” by Houbigant. Anume de la denumirea acestuia provine denumirea acestui grup de parfumuri.

– Lemnoase – sunt destinate naturilor dispuse să dea cu generozitate dragoste și să-și exprime cele mai frumoase sentimente oamenilor dragi și apropiați. Este un parfum cald, care conține note de lemn de santal, cedru, lemn de trandafir.

– Marine – conțin note de apă, precum și arome de mirt, iris, mosc. Ele pot fi de asemenea numite oceanice, acvatice și ozonice.

– Aldehidice – aromele acestui grup devin mai intense și mai aprinse, încălzindu-se pe suprafața pielii. Acestea nu conțin uleiuri esențiale, dar sunt complet sintetizate prin manipularea chimică cu materii prime de înaltă calitate. Interesant este faptul că primul reprezentant al acestui grup de parfumuri a fost faimosul Chanel nr. 5.

– Fructate – pentru crearea parfumuri din acest grup sunt cel mai adesea folosite ananasul, merele, pepenele galben, prunele, pepenele verde, fructele de pădure, piersicii, caisele și papaya. Foarte adesea notele de fructe sunt combinate cu mirosurile de flori.

– Condimentate – un tip special de parfumuri calde. Acestea conțin note de scorțișoară, ghimbir, cuișoare, levănțică.

– Proaspete – sunt o reflectare a aerului montan, a elementelor naturale, a brizei de mare. Parfumurile din acest grup conțin note de apă, note de pepene verde, castraveți, struguri de poamă, ozon, crini sau caprifoi. Foarte des, notele de mare includ note florale, orientale și lemnoase, pentru a le revitaliza și pentru a da un sunet mai armonios compozițiilor.

– Piele – reprezentanți ai parfumurilor strict masculine. Aceste parfumuri combină mirosurile adânci saturate de tutun, chihlimbar, fum, miere, gudron și piele.

– Ambrate – arome dulci, condimentate, în care prevalează ultima notă asupra întregii compoziții. Ele sunt în concordanță cu estul, conțin adesea vanilie, flori, chihlimbar, mosc.

– Mosc – denumirea grupului vorbește de la sine. Moscul este o substanță de origine animală, care dă stabilitate parfumurilor, aroma acestuia este capabilă să provoace o stare de euforie ușoară și are, de asemenea, proprietăți medicinale.

– Orientale – sunt arome grele, calde, care au nuanțe groase de vanilie, gudron, lemn de santal și mosc. Mai presus de toate, ele sunt potrivite pentru sezonul de iarnă și pentru hainele de seară.

Parfumul și varietățile sale

Fiecare parfum este creat de un maestru talentat și, în funcție de combinația de note, poate aparține mai multor grupuri. De exemplu: fructe – flori; flori – lemn; ferigă – citrice; flori, lemn-mosc, florai, lemn, chihlimbar etc.

Parfumuri pe clase: „Lux”, „A”, „B”, „C”.

După ce am analizat compoziția parfumurilor pe note, ar trebui să știi, că parfumurile sunt împărțite în clase, în funcție de calitatea extractelor utilizate. Există patru mari clase de parfumuri: „Lux”, „A”, „B”, „C”.

Cele mai de înaltă calitate – sunt și cele mai scumpe – parfumuri ale clasei „Lux”. Pentru a le crea, se utilizează numai ingrediente naturale de înaltă calitate. Doar din cele mai bune materii prime poți crea o capodoperă de parfum. Parfumurile de clasa „Lux” sunt create foarte des la comanda clientului, în exemplare, ambalaje și arome deseori unice, prețul lor putând ajunge la sute de mii de dolari pentru un flacon mic.

Compoziția – studiem ambalajul

Unei game mai largă de cumpărători sunt disponibile compozițiile de parfum, care sunt compuse la 90% din ingrediente naturale de înaltă calitate și conțin 10% de substanțe sintetizate. Acestea sunt parfumuri de clasa „A”. „Fixatorii” mai puțin costisitori ai aromatului permit reducerea prețului parfumurilor, dar acest lucru se reflectă în persistența parfumurilor.

Producătorii parfumurilor

Elveția, Emiratele Arabe Unite, Siria, Canada, Turcia, Ucraina, Polonia, Rusia – aceasta nu este o listă completă a țărilor, în care se produc parfumurile din clasa „B“. Pentru producerea lor sunt folosite materii prime sintetice și semi-sintetice. Aromele sunt identice cu cele originale, în nota de bază dominantă, dar, desigur, nu vei reuși să simți întreaga bogăție a dezvăluirii compoziției, pe care o simți în original. Concentrații din această clasă sunt utilizați pentru producerea de creme, loțiuni, geluri de duș, deodorante – o linie de parfum completă de o anumită marcă.

Clasa „C” – finala. Pentru producerea produselor din această clasă se folosesc cele mai ieftine extracte. Această categorie include parfumurile falsificate licențiate, aditivi aromatici în săpun și detergenți. În parfumurile false-sintetice nu există nicio diviziune în note, pentru un simpl motiv – o sută de uleiuri sintetice nu au diferențe în grade de volatilitate.

Persistența perfumurilor și concentrația uleiurilor

Pe lângă cele enumerate mai sus, este important să știi, că persistența parfumurilor depinde în mod direct de tipul de parfum. Mai jos aducem câteva exemple aproximative în funcție de timp:

  • citrice – 4-6 ore;
  • florale – 6-8 ore;
  • ambrate – mai mult de 8 ore, dar în funcție de tipul de piele și de locul aplicării.

Îți reamintim, că parfumul este cel mai bine să fie aplicat la punctele „calde” ale corpului sau pe păr. De asemenea, persistența parfumurilor depinde de sezon: în timpul iernii persistența parfumurilor este mai mare, iar vara – mai mică. Pe pielea grasă mirosul de parfum durează mai puțin, în timp ce pe pielea uscată – mai mult. Persistența, deschiderea și aroma finală a parfumului sunt influențate de chimia personală a pielii fiecărei persoane. Interesant este faptul, că persistența parfumului depinde și de mediul înconjurător, lângă calculatoare și aparate electrice, ea poate fi redusă semnificativ.

Parfumul visurilor tale

Atunci când alegei un parfum, nu te grăbi niciodată. Dă-ți un timp oarecare pentru a te familiariza cu acest miros, pentru a te simți confortabil, pentru a simți fiecare notă. Acest lucru poate dura de la câteva ore, până la o zi. Și numai atunci vine înțelegerea: da, acesta este exact ceea, de ce ai nevoie, acest parfum este ca o a doua piele, și numai atunci cumpără acest parfum. Sperăm cu adevărat că aceste informații îți vor fi utile. Pentru a nu le pierde, trimite-ți acest articol în rețelele sociale și împărtășește-l cu prietenii. Bucură-te de cumpărături. Fie ca alegerea parfumurilor de acum înainte să fie o aventură captivantă pentru tine și o oportunitate de a descoperi ceva nou și minunat! 

Cum alegi parfumuri?

Loading ... Loading ...

Related posts

Leave a Comment