Lifestyle 

Moda pentru oamenii de afaceri sau modul în care îmbrăcămintea influențează  urcarea pe scara ierarhică

Influențează oare aspectul exterior partea de afaceri a vieții? Poți oare să te ocupi de modă și de activități serioase în același timp? Și este oare necesar să faci asta? Iată, despre ce va fi vorba în articolul nostru, creat pe baza sfaturilor Dijanna Mulhearn.

Dijanna Mulhearn este o persoană bine-cunoscută. Ea este un fashion stilist și consultant, deține seminarii și ateliere de lucru în firme financiare și de avocatură, și este, de asemenea, ambasadorul LG TWIN Wash.

Dijanna Mulhearn consideră, că oamenii, care refuză să acorde atenție la ceea ce poartă,„ își bagă singuri bețe-n roate”. Dacă nu observi, că lumea noastră se concentrează pe „imagine”, atunci nu ai nicio idee despre ceea, ce se întâmplă în jurul tău. Fiecare dintre noi are doar o secundă pentru a forma renumita prima impresie, pentru că majoritatea oamnelior judecă în funcție de îmbrăcăminte.

Potrivit opiniei ei, mulți dintre noi, care au reușit să-și crească calificările și pretinzând la o promovare (825), continuă să se îmbrace „conform poziției actuale”. Anume acest aspect al nepotrivirii vizuale influențează uneori îndoielile șefilor. Desigur, este incorect și nedrept să judeci oamenii uitându-te doar la haine, dar asta se întâmplă peste tot. În urma acestui fapt, stilistul a făcut o concluzie, că influența decisivă a costumului asupra opiniei altora, din păcate, este inevitabilă.

Mulhearn a studiat semiotica modei sau, așa cum ea singură numește această zonă, „schimbul subconștient de mesaje”, pe care noi le transmitem altora cu ajutorul a ceea ce purtăm: ”este important să știți exact, ce anume vreți să spuneți lumii, iar eu vă voi învăța limba modei, prin care veți putea transmite mesajul potrivit. Dar cum va fi acesta, decideți numai voi și nimeni altcineva”.

Deci, ce să faci pentru a nu te pierde în rândul lucrătorilor, care seamănă unul cu altul? Dijanna Mulhearn consideră, că cea mai ușoară cale de a schimba percepția celor din jurul tău a propriei tale persoane – este de a lucra cu culoarea hainelor tale. Cu alte cuvinte, cel puțin cunoașterea inițială a psihologiei culorilor va fi de neprețuit pentru tine.

Să profităm de sfatul specialistului, care susține, că nu există contraindicații individuale pentru culori, dar există culori, care nu se potrivesc în anumite situații.

Albastrul în moda de afaceri

Culoarea preferată a multor persoane. Dacă te duci la un interviu și situația necesită de la tine să arăți ca o persoană, care merită să ai încredere în ea, o persoană responsabilă, îmbracă haine de culoarea albastru închis. Nu este întâmplător faptul că uniforma poliției este în majoritatea cazulrilor de această culoare. Datorită acestui fapt, poliția pare a fi autoritară și de nădejde, chiar înainte de a vorbi cu ei.

Dacă pretinzi la o poziție mai creativă, alege culoarea albastru deschis. Ea ne amintește de marea fără sfârșit și de cerul albastru, adică de posibilități nemărginite! Oamenii încep automat să te considere o persoană deschisă.

Roșul în moda de afaceri

A fost întotdeauna considerat agresiv. Cu siguranță va atrage atenția: conform cercetărilor științifice, ritmul cardiac accelerează atunci când te uiți la culoarea roșie. Deci, atunci când alegi o rochie roșie, este mai bine să alegi o țesătură moale, cum ar fi șifonul sau mătasea, pentru a menține un echilibru între agresivitate și sensibilitate.

Negrul în moda de afaceri

Culoarea intrigii. Dacă ești îmbrăcată în haine negre de la cap până în picioare, mai ales dacă hainele sunt produse din același material, acest lucru poate însemna, că nu dorești să ieși în evidență și, probabil, că ești leneșă. De ce? Pentru că nu ai depus niciun efort asupra aspectului tău exterior. Trebuie să amesteci țesăturile! Pielea și dantela – prezintă un mesaj către lume, iar lâna sau tweed – cu totul alt mesaj.

Concluzii

Gândește-te bine, dacă mesajul, pe care îl transmiți de la locul de muncă prin hainele tale este cel potrivit? Poate că este timpul să faci ceva schimbări în garderoba ta, pentru a schimba părerea conducerii sau chiar pentru a te exprima într-un mod nou? Mai ales, că pentru asta nu este nevoie de prea mult efort, este de ajuns doar să alegi o fustă (807) potrivită, pantaloni, jachetă, rochie sau costum și du-te pentru a cuceri lumea.

Related posts

Leave a Comment