Sănătate 

Nu știam cum să scap de riduri …

La 20 de ani nu mă sperieau ridurile sau bătrânețea. Eu, sincer, nu credeam că vreodată în oglindă mă poate privi o femeie în vârstă și nu o tânăra doamnă. Către vârsta de 30 de ani, am început să observ apariția ridurilor fine din jurul ochilor și a gurii. Nu-mi venea a crede că, mai devreme sau mai târziu, va trebui să cumpăr cremă antirid. Să spun drept, am făcut o mare greșeală, că nu am folosit creme anti-îmbătrânire mai devreme, atunci când am început să observ primele semne de imbatranire a pielii. Deci, la 36 de ani m-am trezit cu riduri adanci pe față.

Mulțumită prietenei de nădejde – sora mea, care este cu 6 ani mai în vârstă, așa că mai înainte s-a confruntat cu astfel de probleme. Ea mi-a dat o mulțime de sfaturi utile.

Dar, înainte de a vă povesti cum am învins ridurile, aș dori să enumăr principalii factori care duc la îmbătrânirea pielii:

 • predispoziție genetică (foarte mult depinde de ereditate);
 • îngrijirea pielii (am agravat situația prin spălare cu apă fierbinte, frecarea pielii cu prosopul, mai uitam să aplic crema hidratantă pe timp de noapte iar în timpul plajei ignoram crema pentru protecție solară);
 • mediul (locuitorii din mediul își pun întrebarea „Cum să scapi de riduri?“ mult mai devreme în legătură cu poluarea aerului);
 • modul și ritmul vieții (alimente grase, patina mișcare, lipsa de somn);
 • prezența unor obiceiuri dăunătoare;
 • stresul (starea psihologică negativă are un efect negativ asupra sănătății și tinereții noastre).

Pot să spun că, din fiecare punct pot identifica câteva cauze și în viața mea. Toate câteodată mai avem depresii și mai consumăm puțin alcool.

Lifting se poate face și independent!

Deci, am decis ca, orice n-ar fi să aflu cum să scap de ridurile de pe frunte. Desigur, mai întâi am înlocuit alimentele nesănătoase cu fructe și legume, am început o mica dietă – fără prăjituri pe timp de noapte, îmi luam o sticlă de apă cu mine, înlocuiam gustările cu sandwich cu un măr, făceam sucuri proaspete.

De asemenea, unele tratamente pentru piele. De salon nu am timp, așa că am întrebat-o pe sora mea, cum se luptă ea cu bătrânețea. Mi-a șoptit câteva reguli simple:

 • somn liniștit;
 • mai mult pozitiv și zâmbete;
 • spălarea cu apă rece + masca pentru noapte;
 • sport;
 • în fiecare week-end ieșiri în natură;
 • curățați bine pielea de două ori pe zi;
 • produse cosmetice de calitate + cumpărați cremă pentru lifting.

O cremă antirid de calitate si buna dispozitie – dușmanii bătrâneții!

Rețineți că, chiar și calitatea apei, folosită pentru spălare, este importantă. Multe vedete de la Hollywood preferă să se demachieze cu uleiuri naturale cosmetice și se spală cu apă purificată sau minerală. Am încercat la maxim să urmez aceste sfaturi simple.

Pot spune cu siguranță că eforturile mele au dat efect mult mai repede decât mă așteptam. Nu știu ce factor a fost decisiv – nutritie, somn, sport sau produsele cosmetice. Și, probabil, tot  în complex, dar am constatat că ridurile devin mult mai puține. Și nu putea să nu mă bucure!

Și încă un lucru – nu e atât de dificil prevenirea îmbătrânirii, cum să înlături ridurile care sunt deja acolo. De aceea, dragă doamnă, recomand ca, de la 20-25 de ani să te gândești la viitor și să începi să investeaști în felul cum arăți cât mai curând posibil!

Contează totul – și lenjeria de pat (fibrele naturale permit pielii să respire) și emoțiile (în stres ne încruntăm și îmbătrânim, pe când fiind veseli și mereu cu zâmbetul pe buze – întinerim văzând cu ochii) și produsele cosmetice (nu economisi pe astfel de produse – fata ta îti va  „mulțumi “)…

Desigur, astăzi există o mulțime de proceduri de lifting în saloane – și peeling și injecții … Dar totul este în mâinile noastre! Chiar și acasă, puteți face astfel ca să arătați uimitor de tineri!

Mâine e ziua mea. Și voi împlini vârstă de 37 de ani. Îmi place reflecția mea în oglindă, cu toate că nu mai sunt  o tânără fată 🙂

Nu îmi este frică de îmbătrânire, pentru că știu – tinerețea mea în mâinile mele!

Related posts

5 Thoughts to “Nu știam cum să scap de riduri …”

 1. Marianna_85

  Mult depinde de ereditate! Tot neamul suntem de statură mică, astfel încât și arătăm mai tineri decât suntem)), deci orice n-am îcerca, dacă e timpul să îmbătrânești – ridurile nu vor dispărea nicăieri!

 2. Eva

  Cum să alegi o cremă de riduri? Am incercat vre-o 40 de branduri până acum … si nu găsesc, ba nu se îmbibă, ba exfoliază, sau, în general, nici un efect. Pielea este uscata, am 54 de ani … Sunt disperată!

  1. HappyAda

   Aproape toate cremele anti-imbatranire sunt concepute pentru pielea uscată … Nu știu care-i problema.

  2. Margo

   Încercați Multi lift, mi s-a potrivit de minune

 3. Paula

  Bună ziua tuturor! Spalarea cu apă rece – este miraculoasă! Imediat te simți mai energică, iar pielea devine într-adevăr netedă! Practic de câțiva ani)))))

Leave a Comment