Frumusețe Nutriție Sănătate 

Oamenii de știință au desoperit, în care perioadă a anului este cel mai bine să slăbești

Experții din Elveția au efectuat o serie de experimente, care au durat mult timp și rezultatele cărora au arătat, când este de dorit să începi lupta împotriva excesului de greutate. După cum s-a dovedit, cel mai efeicient este să pierzi din greutate în timpul iernii: oamenii, care petrec mult timp în aer liber când afară e frig, pierd în greutate cel mai repede.

În experimentele oamenilor de știință au luat parte rozătoarele de laborator. S-a constatat că atunci când temperatura scădea până la 6-10 grade Celsius, organismul șoarecilor începea să ardă de două ori mai multe calorii decat în timp ce se aflau într-o cameră cu un regim de temperatură mai ridicat. În sângele rozătoarelor se observa o scădere a nivelului de insulină, în plus, ele tolerau mult mai bine scăderea temperaturii.

Mai mult decât atât, oamenii de știință spun că în timpul iernii are loc o dezvoltare a unor hormoni speciali, care contribuie la arderea sporită a grăsimilor din organism. Aflându-se în condiții de frig, grăsimea albă se transformă în maro (primul tip de grăsime este responsabil pentru acumularea de grăsime, în timp ce al doilea arde kilogramele în plus, pentru a produce mai multă energie). De asemenea, în temperaturi scăzute are loc distrugerea bacteriilor și a componentelor moleculare, care provoacă obezitatea.

Rezultatele studiilor experților elvețieni dau toate motivele să credem că este mai bine să scapi de excesul de greutate în timpul iernii, și mai ales că nu ai nevoie de antrenamente istovitoare în sălile de fintess: va fi suficient doar să te afli cât mai mult timp posibil afară, în aer proaspăt și înghețat.

 

Related posts

Leave a Comment