Frumusețe Sănătate 

Obiceiuri, care ajută la păstrarea frumuseții

1. Obiceiul numărul 1: să faci exerciții fizice în fiecare dimineață

Faptul, că alergi seara sau că ai un job, care necesită multă putere și îți ia mult timp nu justifică lenea ta. Trebuie să faci exerciții fizice înainte de a lua în mână periuța de dinți electronică sau loțiunea de spălat fața. Începe cu lucururi mici: fără a te scula din pat, fă niște exerciții fizice ușoare pentru întinderea și încălzirea mușchilor, iar după ce te ridici din pat – vreo zece genuflexiuni și încă vreun exercițiu, care-ți este pe plac. Deja după trei săptămâni, acest obicei va deveni pentru tine și pentru corpul tău unul dintre cele mai preferate și sănătoase obiceiuri.

2. Obiceiul numărul 2: să iei micul dejun în fiecare dimineață

Cât de mult nu ar protesta adeptele dietelor stricte, adevărul rămâne același – micul dejun stabilește sănătatea și buna dispoziție pentru toată ziua. Mai ales în cazul în care iei un mic dejun corect, care constă, de exemplu, dintr-o ceașcă de fulgi de ovăz, ceai verde și un pahar de suc. Ai nevoie numai de o săptămână pentru a face organismul să se obișnuiască cu acest obicei sănătos, deoarece organismul uman „fixează” regimul alimentar destul de repede.

3. Obiceiul numărul 3: să speli machiajul de pe față, când te întorci acasă 

Cât de scumpă și de calitate nu ar fi pudra ta, și cât de ușor nu ar fi fondul de ten, pentru a avea o piele sănătoasă, totuși este necesar să-ți păstrezi pielea curată cât mai mult timp posibil. Nu trebuie să amâni spălarea feței, până când îți va rămâne doar să te speli pe dinți și să te culci în pat.

Este mult mai bine să-ți curăți fața imediat ce ajungi acasă și, în același timp, să aplici o cremă hidratantă (timpul perfect pentru procedurile cosmetologice – până la ora zece seara). După câteva luni, pielea ta singură va cere curățare în același timp în fiecare zi și tu, dacă nu te vei spăla pe față imediat după întoarcerea acasă, te vei simți de parcă nu și-ai scos pantofii din picioare.

4. Obiceiul numărul 4: să bei multă apă

Atunci când cineva o întreabă pe Claudia Schiffer despre secretele frumuseții și tinereții ei, ea de obicei răspunde: „Eu beau câte trei litri de apă în fiecare zi”. De ce să nu urmăm și noi exemplul ei? Este de dorit să bei apă minerală plată. Dar și ceaiul verde se potrivește în calitate de lichid (însă nu mai mult de 3-4 cești pe zi).

Cel mai important lucru este să-ți amintește-ți, că trebuie să bei nu numai în cazul când simți o sete puternică, dar stând la birou în fața calculatorului. După ce îți vei dezvolta un astfel de obicei, deja într-o lună vei avea un fel de semnal „de a bea” la fiecare oră sau două.

5. Obiceiul numărul 5: să dormi suficient

Scarlett Johansson dezvăluie rețeta simplă a frumuseții sale: trebuie să dormi cel puțin opt ore pe zi. Somnul confortabil ar trebui să fie asigurat de tehnica de aer condiționat, precum și de o saltea de înaltă calitate, o pernă confortabilă și perdele, care nu lasă lumina să pătrundă în cameră.

Desigur, fiecare creează în mod independent un mediu adecvat pentru sine și determină singur cantitatea optimă de ore de somn, dar putem spune în mod clar, că ar trebui să mergem la culcare înainte de miezul nopții, pentru că anume în acest timp noi putem adormi repede și vom avea un somn sănătos și profund.

Obiceiurile pentru frumusețe includ ingrijirea parului și prevenirea caderii acestuia 

 

Related posts

Leave a Comment