Lifestyle Sănătate 

Pași simpli spre scopuri mari

  1. Somnul este, probabil, cel mai important lucru din viață. Aceasta este una dintre regulile fundamentale pentru obținerea unui succes considerabil. Faptul, că o persoană poate supraviețui chiar și 40 de zile fără hrană, în timp ce persoanele, care și-au încercat rezistența, nu au putut depăși 72 de ore fără somn, deja spune multe. Cu siguranță, fiecare persoană trebuie să aibă un somn sănătos, dar asta implică faptul, că trebuie să adormi la ora 11 seara maximum și să te scoli din pat la ora 7 dimineața. În cazul nostru este vorba de a scăpa de obiceiurile de a dormi până la prânz, de a te culca la miezul nopții și așa mai departe. Atunci când îți creezi un regim adecvat de somn, astfel îți antrenezi voința, ordinea acțiunilor și apare mai mult timp, de care ai nevoie pentru a-ți atinge scopurile.
  2. Trezindu-te dimineața, stând la masă luând micul dejun și o ceașcă de cafea fierbinte, planifică și analizează ceea, ce se întâmplă și ceea, ce trebuie făcut, pentru a îmbunătăți procesul de dezvoltare personală. În prima oră de dimineață ar fi bine să acorzi o atenție deosebită la lucrurile, care te motivează și care îți vor da energie și dispoziție bună pentru ziua, care vine.
  3. Fă tot posibilul, pentru ca treburile cu o importanță primară, să nu fie nici într-un caz astupate ce altele, care sunt de importanță secundară. La sfârșitul fiecărei zile, fă concluzii despre toate treburile terminate sau nu, descrie toate acțiunile efectuate de tine și apreciază rezultatele acestora.
  4. Cine ar fi crezut, însă, de exemplu, o simplă bucată de gumă poate începe să influențeze în mod pozitiv și să antreneze creierul tău. Pune o bandă elastică pe încheietura mâinii și atunci când apar gânduri negative în capul tău, pur și simplu trage-o ușor astfel, încât ea să-ți provoace o durere (nu prea mare). Această acțiune, dacă va fi efectuată regulat, va provoca o dependență în creierul tău, după care el va asocia durerea cu emoțiile negative. Acest lucru îți va permite să dezvolți o atitudine pozitivă în gândirea ta. Trebuie să înțelegi: cu cât mai multe gânduri pozitive vei avea, cu atât mai multe lucruri bune ți se vor întâmpla (și invers).
  5. Apreciază oamenii, care nu îți scriu în rețelele sociale, ci te sună direct pe telefon, și nu o dată pe an, dar cel puțin o dată pe săptămână. Respectă acești oameni și răspunde-le întotdeauna cu entuziasm. Vorbește la telefon în timp ce stai în picioare și cu încredere în voce. Acest lucru te va ajuta să transmiți energia și starea de spirit interlocutorului tău.
  6. Ar fi bine să ai întotdeauna la îndemână un mic carnețel de notițe. Absolut toți oamenii, fără excepție, care au reușit să obțină succese semnificative în viața sa, au avut mereu și au cu sine un dispozitiv, carnețel, etc. pentru înregistrări. De regulă, anume oamenii de succes au un flux deosebit de activ de idei utile și promițătoare, de aceea este o prostie să nu ai o atitudine serioasă cu privire la gândurile tale și să ratezi cea mai mică oportunitate de a deveni mai bun și de a obține mai mult succes.
  7. Încearcă să lași numai pentru tine fiecare seară de duminică. Ocupă-te de planificarea în detalii a săptămânii viitoare, fă un plan al acțiunilor cu diferită prioritate, pentru a înțelege concret, care treburi trebuie făcute în primul rând și care mai apoi. Acest obicei îți va permite să înveți, cum să-ți distribui cât mai corect posibil cea mai importantă resursă din viața noastră – timpul. Nu-ți cheltui timpul prețios pentru niște fleacuri, care nu te ajută să te apropii de scopurile tale.
  8. Există o regulă importantă. Pe lângă menținerea comunicării cu diferiți oameni (desigur, vorbim despre oameni de succes și la fel de motivați ca tine), învață să comunici singur cu tine. Urmează și îndeplinește-ți propriile promisiuni, pe care ți le dai singur ție, trebuie să răspunzi în primul rând înaintea ta. Faptul, cât de bine îți este dezvoltat autocontrolul, influențează direct tot ceea, ce se întâmplă în viața ta. Aceasta este o lege fundamentală a naturii.
  9. Atunci, când atingi un scop dorit, nu te gândi doar la bani și la rezultate. Ocupă-te mereu de ceva și caută jobul, care îți place ție și care te va ajuta să obții experiența de viață necesară. Ține cont întotdeauna de această regulă și numai atunci vor veni și bogăția materială, și recunoașterea, etc. Așa e făcută lumea.
  10. Iată un alt obicei a persoanelor de succes. Steve Martin se trezește și în fiecare dimineață râde stând în fața oglinzii, uitându-se la reflexia sa. Această acțiune lansează o întreagă diversitate de reacții chimice pozitive, care influențează dispoziția noastră și starea generală.

Așa că zâmbiți în fiecare dimineață și mergeți încrezut spre scopurile puse!

 

Related posts

Leave a Comment