Frumusețe Sănătate 

Pericolul solarului

În ziua de astăzi aproape fiecare fată ar dori să aibă o piele bronzată. Acest lucru se datorează în mare parte tendințelor modei, din paginile revistelor de modă se uită la noi frumoasele bronzate, iar pielea palidă a rămas în trecutul îndepărtat. Pentru a obține efectul dorit, poți merge regulat în vacanță în țările calde, dar, desigur, nu toată lumea își poate permite acest lucru. Și atunci în ajutor ne vin cremele și loțiunile autobronzante și, desigur, solarul!

Dar nu toți se gândesc și înțeleg consecințele vizitelor frecvente la solar. Însă ar trebui să știi, că în timpul unei vizite la solar o persoană primește o doză de radiații egală cu o întreagă zi sub soare! De asemenea, conform datelor Asociației Mondiale a Sănătății o persoană, care frecventează solarul pentru a obține un bronz artificial, are cu 75% risc mărit de a se îmbolnăvi de melanom, cel mai agresiv tip de cancer al pielii. De aceea, frecvența vizitelor la solar la un nivel de siguranță ar trebui să fie limitată la 10 vizite pe an! Cercetătorii consideră, că celor sub 22 de ani ar trebui să le fie interzisă folosirea solarelor. De asemenea, razele artificiale UV cauzează îmbătrânirea prematură a pielii.

Dependența de solar a unelor fete poate fi pusă pe picior de egalitate cu dependența de alcool și de tutun. De asemenea, trebuie remarcat faptul că nu toate saloanele care ne propun să folosim solarul, își informează clienții săi cu privire la posibilele consecințe ale folosirii excesive a soarelui artificial.

În cazul în care nu poți trăi fără a te bronza, încearcă cel puțin să limitezi vizitele tale la solar, poartă de fiecare dată un costum de baie, un fes de damă pe cap, astfel încât părul să nu-și piardă luciul său natural și folosește creme speciale de protecție pentru bronzare.

Related posts

Leave a Comment