Sănătate 

Pro și contra tocului înalt

Femeile sunt de două tipuri – unele nu-și pot imagina viața fără tocuri, chiar și unul cât de micuț. Iar celelalte – preferă încălțămintea sport, confortabilă, pe când mersul pe tocuri este o tortură pentru ele.

Poate avea vre-o consecință purtarea tocurilor înalte sau lipsa lor? În primul caz, poate fi necesar un tratament pentru venele varicoase, iar în al doilea – lipsa de interes din partea bărbaților, imagine asexuală, aspect neelegant.

Am decis să explorez această temă. Acum am să-mi împărtășesc observațiile cu voi.

Deci, argumentele pro:

 • Se schimbă postura, mersul, femeia arată mai grațioasă, mai seducatoare. Capacitatea de a defila pe tocuri oferă o priveliște uimitoare. În astfel de pantofi trebuie să meargi încet, grațios, se te bucuri de feminitate.
 • Silueta, vizual devine mai subțire, ca și cum ai pierde din kilograme. Indiferent de dimensiuni, pantofii cu toc te face mai atrăgătoare.
 • În cele din urmă, este un truc foarte bun pentru a fi condusă până acasă, să-ți care bagajul sau să îți ofere un loc să te așeziJ

Argumentele contra tocului înalt:

 • Nu e prea comod să mergi prin oraș. Din păcate, nu toate trotuarele țării noastre sunt perfect netede, iar viteza de deplasare înt pantofi este destul de redusă. Deci, dacă ești în întârziere la muncă sau la o întâlnire, tocurile înalte, îți provoacă mai multă furie decât bucurie.
 • Frumusețea e una, dar mai importantă decât sănătatea nu poate fi nimic. Purtarea pantofilor strimți sau înalți, care îngreunează libera circulație a sângelui, poate provoca boli. Dacă nu dorești să urmezi un tratament împotriva varicelor, nu uita, din când în când,să înlocuiești tocurile preferate cu balerini sau adidași. Picioarele îți vor „mulțumi”.
 • Oboseala de la sfârșitul zilei încă nu a fost anulată. Dacă alergi cu afaceri toată ziua pe balerini, seara ve-i fi epuizată, iar dacă același traseu este făcut în pantofi cu toc – multiplică disconfortul de 3 oriJ

Cum să porți tocuri fără daune, prevenirea varicelor

Știm cu toții că frumusețea cere sacrificii, dar nimic nu este mai valoros și mai important decât sănătatea, în principiu, nu poate fi. Prin urmare, vă sfătui, nu uita de prevenirea varicelor și nu abuza de tocuri.

Dacă absolut nu poți rezista tentației de a încălța tocuri, adăuga la garderoba pantofi cu înălțimea tocului de 6cm. Această înălțime este mai sigură pentru coloana vertebrală și picioare, astfel încât nu duce la complicații.

Alge pantofii numai de mărci de încredere și materiale de calitate. În nici un caz nu cumpăra pantofi mai mici, în speranța că se lasă! Afectează circulația sângelui, poate duce la formarea de cheaguri de sânge și subțierea pereților venelor.

O altă idee bună ar fi să cumperi o cremă calmantă pentru varice. Aplicarea unui astfel de produs zilnic, după o zi grea, va îmbunătăți fluxul de sânge, relaxează picioarele, consolidează pereții vaselor de sânge, previne formarea cheagurilor de sânge.

Dușurile de contrast, de asemenea sunt foarte benefice pentru piciare și corp în sine. Se va îmbunătăți fluxul de sânge în organe, și pielea mai tonifiată.

Ce să faci dacă din cauza tocurilor înalte au apărut varicele?

În cazul în care, încălțămintea strâmtă, presiunea mare asupra picioarelor, au dus la subțierea pereților vasculari, trebuie cât mai rapid să urmați tratament și să nu lăsați agravarea situației. Cum să tratezi varicele?

Dacă observi vre-o venă mai proeminentă, picioarele greoaie și umflate ( mai ales spre sfârșitul zilei), renunțați la pantofii cu toc.

De asemenea, trebuie să diminuezi activitatea fizică excesivă, alimente grase, îmbrăcămintea strâmtă care poate împiedica circulația sângelui.

Din cele menționate anterior, se poate concluziona că sănătatea sa trebuie protejată, purtați pantofi cu tocuri de înălțime medie, atunci când circumstanțele impun acest lucru. De asemenea, dragă cititor, gândește-te, dacă nu cumva ai un exces de greutate. La urma urmei, fiecare kilogram în plus îngreunează activitatea inimii, ceea ce afectează circulația sângelui și oxigenarea țesuturilor.

Vă doresc să aveți un mers frumos, plimbări confortabile și stare bună de sănătate!

Related posts

3 Thoughts to “Pro și contra tocului înalt”

 1. Angelina –

  Nu-mi pot imagina viața fără tocuri! La locul de muncă sau în vacanță – nu plec fără ele! Din păcate, în ultimii doi ani, într-adevăr picioarele au devenit foarte grele spre sfârșitul zilei. Poate am nevoie într-adevăr de o cremă pentru prevenire …

 2. Paula

  Iar pentru mine tocurile înseamnă tortură))

 3. Diana Rose

  Fetelor, o cremă foarte bună – Venum Pro. După dansuri până dimineața este ceva inevitabil) Înlătură umflăturile și vă simțiți relaxate 🙂 🙂

Leave a Comment