Sex/Relații 

Rămășița trecutului: de ce o femeie nu are nevoie de căsătorie și de relații

Mitul arhaic potrivit căruia o femeie nu poate fi fericită fără un bărbat permanent nu doar a învechit: credința că aveți nevoie obligatoriu de relații serioase vă face nefericită.

Ana s-a îndrăgostit și este foarte nemulțumită. Îndrăgostindu-te curg rîurile timpului. Oceane. Dacă înainte își turna șampania, privea serialul preferat, vorbea cu prietenele, citea sau stătea mult timp în baie, acum tot timpul care ea îl petrecea cu plăcere pentru sine, îl petrece în corespondență, conversații, sex-mesaje. Ea nu este doar pasionată: este o adevărată iubire nebună care nu poate fi îmblînzită. Și cu care, așa cum s-a dovedit, este dificil să trăiești.  Cu mult timp în urmă, Ana, posibil, a visat la o astfel de dragoste.   În acele vremuri, cînd fetelor li se părea că dragostea și relațiile—  sunt exact ceea pentru care se merită de trăit, și că sunt cele mai importante și nu este nimic mai bun. Dar de-a lungul anilor s-a dovedit că multe lucruri sunt mai bune decît dragostea. Și să trăiești pentru sine — este mult mai distractiv.

Tot ce am învățat din cărți, filme, conversații, s-a dovedit a fi o iluzie. Ei bine, da, dragostea te face fericită, dar dacă ești deja foarte fericită? Tu nu umpli golul — el nu este, sunteți plină. Dragostea —  este un bonus pentru viața ta deja frumoasă. Și e chiar prea mult.

Are nevoie o femeie de relații ?

O femeie modernă poate fi fericită singură. Are un loc de muncă, cîștigă bine, călătorește, se distrează. Dacă dorește sex — va face sex. Sex pe o bază permanentă posibil că ea nu are nevoie — deoarece asta deplasează celelalte hobby-uri. Mai mult sex —  mai puțin ore de dans. Sau mai puține lecții de limbă spaniolă. Sau întîlniri cu prietenii. Este plăcut să gîndești că dragostea merită, dar cînd ai o viață plină de activități, atunci afli că dragostea — nu este deloc cea mai importantă ocupație posibilă.

Pentru ce unei femei familia?

Prietena lui Ana, Lika este îndurerată. Ea o considera pe Ana o curvă răsfățată și capricioasă. Lika este nemulțumită de viața sa: ea nu are bărbat. Lika dorește un bărbat, ea dorește să se căsătorească — pentru că așa trebuie, așa este corect, așa va fi mai bine.

Totul este minunat pentru Lika. Își iubește munca, cîștigă bani bine, mereu călătorește undeva, — uneori merge în călătorii lungi în Peru, uneori — în călătorii scurte spre Tbilisi, Viena, Berlin. Dar Lika spune că fără relații — totul este nonsens, că are nevoie de un bărbat, pentru că așa ,,trebuie” și suferă foarte isteric în legătură cu asta. Ea își distruge atît de disperat viața cu aceste retrăiri născocite, că nu mai vrei să comunici cu ea.

Lika demonstrează în mod clar dorința tradițională a femeilor — să se căsătorească cu orice preț. Să ardă, să calce în picioare, să strice totul în jurul —  dar să își găsească un bărbat.

Capcana este în faptul că, dacă ar fi dorit cu adevărat — ar fi găsit deja de douăzeci de ori. E frumoasă și superbă. Dar nu îi place să trăiască cu cineva, nu-i place să discute ce să facă și unde să meargă. În același timp, ea dorește o relație. Permanentă. Să fie casă și familie.

Da, este o nebunie. Este uimitor faptul că multe femei nici măcar nu încearcă să regîndească unele adevăruri arhaice.

De ce este plăcut să se considere, că femeia are nevoie de căsătorie 

În piramida valorilor feminine relația, desigur, e pe primul loc. Avînd în vedere că acum relația nu oferă nici o protecție sau te asigură material — adică nu acoperă, ca și înainte, nevoile primare.

Fără o relații, femeia nu se va pierde. Rămîne valoarea sentimentală și, da, acest lucru, desigur, este important, dar cît de mult?

Să presupunem că omul are nevoie de cineva care să-l iubească. Da, este plăcut. Dar este important? Ce fel de răspunsuri căutăm? Sunt frumoasă? Sunt sexy? Este cineva în care poți avea încredere? Dar fără un bărbat nu te consideri frumosă, sexy, și tu, nu ai în cine să ai încredere? Sau ai astfel de prieteni care singure și-au găsit bărbați —  și au uitat de tine? Poate că nu sunt prietene prea bune?

Adevărul este că dacă o persoană se tratează bine pe sine, se respectă, se poate iubi pe sine și se poate lăude pe sine, atunci nevoia de iubire nu este atît de mare. Bună ziua, toate fetele au stima de sine scazută.

Să presupunem că o persoană apropiată o poate ajuta, compătimi. Dar tu ai nevoie de relații doar pentru compătimire? De ce, în general, vrei să îți fie milă de sine? Ce, totul e atît de groaznic? Viața — e rahat? Ei bine, să ne imaginăm cum arată cu adevărat. De exemlu spui: „Oh, totul este groaznic, teribil, sunt atît de săracă și nefericită …” Și ca răspuns: „Dragă, nu te deprima! Totul este bine! Ia-te în mîini! „Și tu — ce? Te superi. Nu, nu, totul e rău, el e un idiot fără simțuri! Așa arată realitatea. Pentru că o altă persoană, oricît de mult ar iubi, nu-și poate cheltui toată puterea asupra tragediilor tale imaginare.

Poate femeia să fie fericită fără relații?

Noi putem să ne asigurăm singure. Ne putem aduce tot felul de bucurii. Putem face față dificultăților. Ne putem compătimi singure, ascunzîndu-ne sub plapumă, pentru ca nimeni să nu ne deranjeze cu buna sa dispoziție deranjantă.

Și întrebarea: pentru ce atunci relațiile? Da, ele se pot întîmpla. Probabil, dacă de la ele primiți mai multă plăcere, nu ar trebui evitate.

Dar să cauți, să suferi, să retrăiești și să consideri viața ca fiind incompletă fără dragoste —  aceasta este oarecum inuman.

Ana nu înțelege cum să trăiască mai departe. Ea vrea să danseze. Bărbatul astăzi nu dorește. Ea poate să meargă singură, dar atunci îi va fi dor de bărbat. O alegere foarte dificilă. Dacă nu ar fi avut un iubit, ar fi mers să danseze cu prietenele ei și totul ar fi bine. Sau sexul. El vrea acum, dar tu — nu. Așadar, cum ați dori deja, dar, în principiu, dispoziția nu a fost aceeași, dar cînd acasă este cel pe care îl dorești întotdeauna, atunci sexul ocupă tot timpul liber. Și da, este o problemă. În acest timp nu faci ceea ce obișnuiai și ceea ce doreai să faci deobicei.

Relația și familia

Miturile și legende că relațiile te fac fericită, că fără ele nu ești nimic și că, dacă le ai, atunci ești fericit și nestăpînit de bucuros— este o prostie.

Toată această poveste cu îndrăgostiri, relații, nunți — în principiu, s-a distrus. Bine, acest lucru se poate întîmpla cu fiecare —  există situații în care sentimentelor într-adevăr nu le poți da comandă. Dar aceasta nu înseamnă că este o normă, că este ideală —  anume așa ca toată lumea să tindă spre asta.

Da, este vesel — să mergi la întîlniri, vesel — să te îndrăgostești puțin, și să faci sex la fel este vesel, dar cine a spus că toate aceste aventuri și distracții ar trebui să fie transformate în obligații plictisitoare? Ce e bun în asta, care este sensul ascuns? Cîți oameni s-au blocat în relații nefericite, de care ei nu au nevoie (și nu au avut niciodată nevoie de ele), atunci îmi pare rău, aceasta nu prea cam inspiră.

Cum să fii fericită fără căsătorie

Bucură-te de viața minunată pe care o ai și nu lăsa pe nimeni să te convingă că nu ești suficient de fericită dacă nu ai bărbat. Ei o spun din răutate. Doresc doar să îți prindă coada, să vă abată de la această iubire netedă pentru viață. Credeți că vor ca să fie la tine totul bine?

Credeți că le va fi plăcut dacă va apărea în viața ta un bărbat cu care totul va fi minunat și cu care nu veți avea certuri, scandaluri, tragedii și dezamăgiri? Ha-ha. Nu! Ei speră că veți apuca primul venit și apoi, la fel ca ei, să suferiți și să vă supărați și să vă surprindeți că cu fiecare zi sexul este mai rău și mai rău, dar veți îndura, pentru că aceasta — este o relație. Asta vor ei de la tine.

Posibil că se merită. La urma urmei, să fii „ca toți ” — calmează atît de bine. Nu te ciupesc, ești în cîrd. Toți sunt în rahat, și tu ești în rahat. Cine a visat la așa ceva? La urma urmei, cel mai important —  nici nu e relația, ci că tu să nu faci niciodată propria ta alegere, astfel încît să nu încălcați regulile, astfel încît să nu colectați fericirea ta specială. Pentru ce fericirea, dacă poți suferi laolaltă, în unison, într-un singur impuls? Alegerea este a ta — dacă ai curajul să consideri că o ai.

 

Consideri că femeia are nevoie obligatoriu de relații și familie?

Loading ... Loading ...

Related posts

Leave a Comment