Lifestyle Sex/Relații 

Regulile etuchetei – cum să arăți a domn/doamnă adevărat/ă

După cum se știe, regulile sunt făcute pentru a fi încălcate. Cu toate acestea, sunt unele reguli, care totuși trebuie să fie respectate. De exemplu, eticheta. Am ales zece reguli de etichetă, pe care, probabil, nu le cunoașteți.

TUȘEȘTE ÎN MÂNA STÂNGĂ

Mâna dreaptă este considerată socială, în timp ce mâna stângă – personală. De obicei, anume cu mâna dreaptă noi facem diverse gesturi, dăm mâna cu alți oameni când îi salutăm, trimitem pupici în aer. Respectiv, atunci când tușim și ne acoperim gura cu mâna dreaptă – este o încălcare a regulilor de etichetă. Folosește pentru asta numai mâna stângă – acea mână, cu care ne acoperim gura atunci când strănutăm, de exemplu.

NICI UN FEL DE CĂCIULI ȘI PACHETE

Coșmarul oricărui maniac-de-etichetă (există astfel d oameni?): o femeie intră într-o încăpere, se așează pe scaun, fără a-și lua căciula de pe cap, și pune o pungă de plastic în poală. În acest coșmar sunt încălcate deodată trei puncte importante – nici un fel de obiecte folosite pentru acoperirea capului în încăperi, nici un fel de pungi de plastic în loc de geantă și, în principiu, nici un fel de genți în poală. Chestia e că toate aceste reguli sunt ușor încălcate în realitate, și chiar foarte des. Vorbind de obiectele folosite pentru acoperirea capului: merge vorba anume despre căciuli, doamnelor li se permite să poarte oriunde pălării.

POARTĂ GEANTA PE UMĂRUL DREPT

Noi ținem minte, că mâna dreaptă este socială și, prin urmare, pentru ca să fie mai convenabil să dai mâna cu alți oameni sau pentru săruturi, mai bine păstreaz-o liberă. Pune geanta pe umărul drept sau, în genere, o poți pune și pe podea. Este important să reții, că trebuie să pui geanta doar pe partea dreaptă. Știm că este cam inconfortabil: să o pui pe dreapta, apoi să o iei și să o treci pe umărul stâng. Dar nu putem face nimic aici, asta este eticheta. În orice caz, urmând aceste canoane, vei arăta mai demn decât cei,

care își atârnă gențile sale pe spatarele scaunelor. Da, dacă nu știai până acum, asta tot nu este bine să faci.

GEANTA TA ESTE POVARA TA

Conveniențele pentru asta și sunt conveniențe, deoarece granița dintre ceva permis și tabu-uri este uneori atât de subtilă și imperceptibilă. Un bărbat, care duce o femeie în mâinile sale, provoacă admirație, în timp ce bărbatul, care duce geanta unei femei, merită confiscarea proprietății (glumesc). Dar, într-adevăr, femeia ar trebui să-și poarte singură geanta sa. Ai acolo în geanta ta un sac de cosmetice, un roman modern „Viața mică“ și încărcătorul pentru telefon? Apoi, fie antrenează-ți mai bine mușchii mâinilor, fie va trebui să ”sacrifici” ceva. Sfatul nostru – ”sacrifică” romanul.

 

NU PUNE NICIODATĂ NIMIC PE MASĂ

Te-ai așezat la masă? Uită despre importanța conținutului buzunarelor tale – toate aceste chei, portofele, ochelari de soare, mănuși și alte accesorii. Locul acestor lucruri este oriunde ar fi, dar nu și pe masă. Pune lângă tine un scaun, roagă vreun bărbat sau partenerul tău să rezolve această problemă, dar nu „pe masă“. Același lucru este valabil și pentru… Da-da, știi despre ce vorbesc. Despre telefonul tău. De asemenea, pune-l mai departe. Știm că acest lucru este dificil, dar încearcă, cel puțin o dată, să nu umpli o pauză cu ”vizita” în Instagram – vei simți, că viața ta se va umple cu un conținut nou. Apropo, știi cum să te așezi corect la masă? Apropie-te de masă de pe partea stângă și ieși afară doar din partea dreaptă. Astfel, presupun autorii necunoscuți ale acestor reguli, vei evita coliziunea cu cineva la masă. Momentul este totuși controversat, ce nu se poate spune despre o altă teză – nu spune niciodată celor din jur motivul, care te-a făcut săte scoli de la masă. Poate că este evident, dar totuși – trebuie să te limitezi la o scurtă „Îmi cer scuze“ și să părăsești compania.

NU DESPĂRȚI SAREA DE PIPER

Aici totul este clar: sarea și piperul formează un întreg și nu trebuie să le separi. Te-a rugat cineva să-i transmiți sarea? Nicio problemă, transmite-i, dar numai împreună cu piperul. Și fii atât de amabil să faci acest lucru împotriva acelor de ceasornic. De ce? Repetă un pic și vei înțelege singur. Mișcarea mâinii drepte în sensul acelor de ceasornic este mai bruscă. Noi doar nu vrem să presărăm condimente pe vecinul de masă?

DIN PARTEA STÂNGĂ A FEMEII

Eticheta – este uneori un disconfort. este treaba personală a fiecăruia să fie de acord cu asta sau nu. Iată, de exemplu, o regulă, care obligă bărbații să meargă cu o femeie numai pe partea stângă. Pe partea dreaptă se permite să meargă doar militarii, care pot fi nevoiți în orice moment să salute pe cineva. Evident, că această regulă a rămas încă din timpul când, în primul rând, erau foarte mulți militari, iar în al doilea rând, ei mergeau la orice întâlnire întotdeauna în formă. Și ce să facă cei civili, mai ales cei, care preferă aceeași parte dreaptă? Și dacă, la urma urmei, femeii îi este mai confortabil să meargă pe partea stângă? Există mai multe întrebări și pentru a nu complica prea mult viața, fiecare hotărăște asta pentru sine însuși. Un variant de compromis (și înțelept) – întreabă femeia, pe care parte îi este ei mai convenabil să meargă. Acest lucru este destul de suficient și pentru respectarea etichetei și pentru confortul comun.

NU-ȚI CERE SCUZE DE DOUĂ ORI

Un autor a scris, că dacă autorul dorește să arate într-un text accentul georgian, este suficient să-l arate numai o dată, iar mai departe cititorul singur îi va alătura acest accent unui anumit personaj. Aceeași poveste este și cu scuzele. Ești vinovat? Cere-ți scuze. Ți-ai cerut scuze, ai fost iertat? Asta-i totul, incidentul a fost uitat, subiectul este închis, nu este nevoie să mai scâncești din nou „Te rog, iartă-mă“ – nu merită, chiar dacă te simți încă vinovat. Este mai important să nu repeți din nou greșeala, decât să repeți de un milion de ori ”scuză-mă”.

„HAI SĂ MERGEM LA RESTAURANT“ ESTE EGAL CU „TU PLĂTEȘTI PENTRU TINE“

Este cunoscut faptul, că lumea s-a schimbat, iar feministele au câștigat. Ei bine, dacă treburile stau așa, apoi noi toți suntem egali și așa mai departe. Lumea s-a schimbat, dar regulile etichetei au rămas aceleași! Ce este foarte bine. Când un bărbat îi spune unei femei: „Te invit să luăm cina împreună“ (să luați cina sau, hm, micul dejun, deși asta este o poveste puțin diferită), aceasta a priori înseamnă „Eu plătesc“. Însă, dacă auzi un relaxat și prietenos „Hai să mergem la un restaurant“, ține cont de faptul că conform etichetei, asta înseamnă „Pentru tine, dragă, plătești tu însuți“. Este posibil, că bărbatul singur nu știe ce se ascunde, de fapt, după o astfel de formulare. Cel mai probabil, el nu a avut așa ceva în minte și, desigur, va plăti pentru tine. Dar, totuși, va fi mai bine, dacă vei afla sensul acestei fraze într-o formă moale. Și, în general, ce-i cu tonul ăsta obraznic: „Hai să mergem“? Da, feminismul a câștigat, dar oare nu se poate de adresat cumva mai cu stimă la sexul sla… adică opus?

PĂSTREAZĂ-ȚI PĂCATELE ȘI MERITELE PENTRU TINE

Cea mai frumoasă regulă din tot acest set de reguli, pe care, probabil, tu nu ai știut-o – constă în cele nouă secrete neapărate, pe care nu le poți dezvălui niciodată și nimănui. Deci, următoarele secrete ar trebui să fie păstrate: vârsta, bogăția, conflictele de acasă, rugăciunea, compoziția medicamentelor, legătura de dragoste, cadoul, onoarea și dezonoarea. Sună poetic, de modă veche și foarte înțelept. O parte din acestea, probabil, nu mai sunt actuale, dar cele mai multe dintre ele, după cum se spune, sunt și vor fi pentru totdeauna. Și, într-adevăr, oare un om decent va împărtăși cândva rugăciunea sa, propriile păcatele sau merite? Desigur că nu…

Related posts

Leave a Comment