Sănătate 

Sâni fermi și arătoși  – cu ușurință

Majoritatea femeilor sunt nemulțumite de forma sau mărimea sânilor lor, motiv pentru care se simt nesigure și jenate să poarte haine deschise. Mai ales când din coperțile revistelor zâmbesc orbitor frumoasele cu sâni mari în costume de baie sexy.

Dar, fiecare își poate crea corpul visurilor sale. Noi am întocmit o listă a celor mai tari și eficiente poziții de yoga, care nu numai îți vor îmbunătăți forma sânilor, îți vor mări volumul plămânilor, dar și te vor ajuta să te simți plină de puteri și de energie.

Poziția Războinicului

Virabhadrasana sau Poziţia Războinicului îți va permite să-ți simți puterile, va ajuta la extinderea cavității pieptului, dându-i elasticitate și mobilitate. Această poziție  lucrează mușchii picioarelor şi a trunchiului. Poziţia se păstrează timp de câteva respiraţii complete, și poate fi urmată apoi de alte variaţii, și care îți vor aduce beneficii pentru fermitatea sânilor:

 1. Din poziția drept se depărtează picioarele, paralel unul față de altul.
 2. Întoarce piciorul stâng la 90 de grade spre stânga, iar piciorul drept spre interior. Expiră și îndoaie piciorul stâng la genunchi.
 3. Piciorul drept trebuie să fie drept. Întinde braţele la nivelul umerilor. Întoarce capul spre stânga, privirea către brațul din față. Ambele picioare şi braţele se ţin încordate și se menţine poziţia timp de câteva respiraţii complete efectuate pe nas.
 4. După 7-10 cicluri se repetă toate pe partea cealaltă.

Poziția Triunghiului

Trikonasana sau Poziţia Triunghiului lucrează și întărește musculatura pieptului, a picioarelor, întinde coloana vertebrală şi contribuie la o bună funcţionare a organelor abdominale:

 1. Cu picioarele depărtate, se orientează piciorul stâng în faţă la 90 de grade, iar dreptul se aduce la 15 de grade în interior. Ambii genunchi sunt încordați.
 2. Se duce braţul stâng către glezna piciorului (după un timp oarecare, vei putea să pui palma direct pe podea), iar braţul drept se întinde în sus, într-o linie dreaptă cu cel de jos. Ai grijă să nu îți îndoi spatele și genunchii.
 3. Întoarce fața în sus, privirea este îndreptată spre tavan și brațul drept. Se menține poziția timp de 30 de secunde şi se repetă apoi pentru cealaltă parte..

Poziția Cobrei

Bhujangasana sau poziția Cobrei ajută la creșterea capacității pulmonare, la întinderea și tonifierea mușchilor din zona toracică, inclusiv a celor aflați în spatele sânilor, întărește mușchii abdominali și creează o postură corectă:

 1. Culcă-te pe burtă si respiră profund. Ridică încet partea superioară a corpului, în același timp, apasă spre podea partea inferioară a corpului. Păstrează-ți echilibrul pe picioare și mâini.
 2. Ridică capul și privește în sus.
 3. Expiră lent și întoarce-te la poziția de pornire. Cu fiecare repetare încearcă să crești timpul petrecut în această poziție.

Poziția Arcului

Dhanurasana sau Poziţia Arcului este recomandat pentru toți cei, care suferă de dureri de spate. Această poziție lucrează muşchii umerilor, ai pieptului şi întinde foarte bine tot corpul, ea îți permite să întinzi toate părțile coloanei vertebrale și să obții o formă frumoasă a sânilor:

 1. Stai culcată pe burtă. Pe măsură ce expiri, îndoaie genunchii, du tălpile spre cap şi încearcă să apuci gleznele cu mâinile.
 2. Acum, expiră încet și ridică simultan picioarele şi pieptul de pe podea, încercând să le duci către tavan. Capul se ţine ridicat şi pieptul se duce cât mai înainte. În timpul ridicării, genunchii sunt depărtaţi la nivelul umerilor.
 3. Încearcă să rămâii în această poziție timp de 30 de secunde, respirând şi inspirând pe nas..

Poziția Podului

Chakrasana sau Poziția Podului de jos îți permite să lucrezi și să întinzi musculatura trunchiului, coloanei vertebrale și a gâtului, întărește muşchii pectorali, reduce oboseala și ameliorează durerile de cap:

 1. Stai culcată pe spate, îndoaie picioarele şi îndepărtează-le unul de altul mai departe de linia umerilor, pune tălpile pe podea și trage-le cât mai aproape de posterior.
 2. Mâinile se îndoaie şi se pun palmele pe sol după cap, astfel încât degetele să fie îndreptate spre posterior. În timp ce expiri, încordează abdomenul şi împinge în mâini şi picioare până când îți ridici corpul cât de sus poți.
 3. Încearcă să îndrepți mâinile cât mai mult posibil. Menține această poziție timp de 30 de secunde.

Poziția Statul în Cap

Salamba Sirshasana sau Poziția statul în cap este foarte eficientă pentru ligamentele și mușchii coloanei vertebrale și a pieptului. Aceasta îmbunătățește respirația și circulația sângelui, stimulează glandele pinală și pituitară, digestia, întărește articulațiile, combate durerea din zona lombară, stresul, oboseala, depresia, îmbunățățește echilibrul și circulația sângelui la creier. Exercițiul este destinat pentru yoghinii cu experiență:

 1. Stai pe genunchi și pune-ți antebrațele pe podea. Împletește degetele sub forma unui bol rotund. Pune partea de sus a capului pe sol, astfel încât ceafa să fie situată în acel bol format din mâinile tale.
 2. Îndoaie genunchii. Expiră și ridică picioarele de pe podea.
 3. Îndreaptă picioarele în sus, astfel încât linia gleznelor, genunchilor, șoldurilor și a umerilor să fie corectă, perpendiculară pe sol. Menține această poziție timp de 30 secunde – până la 2 minute, în funcție de capacitățile tale.

Poziția Cămilei

Ustrasana sau Poziţia Cămilei este foarte benefică pentru spate, elimină eficient durerea la nivelul coloanei vertebrale, crește capacitatea pulmonară, întărește și întinde bine musculatura pieptului:

 1. Stai în genunchi, ţinând picioarele şi genunchii împreună.
 2. Inspiră adânc și ridică pieptul în sus, timp în care îndoi încet spatele până ajungi cu mâinile pe călcâie. Îndoaie și ridică în sus coloana vertebrală și întinde coastele. Capul ar trebui să fie îndreptateă spre podea.
 3. Respiră adânc şi menţine poziția timp de 30 de secunde, după ce revino încet în poziţia de start.

Pentru a obține un efect mai bun și mai rapid, poți combina yoga cu alergatul.

Related posts

Leave a Comment