Frumusețe 

Secretul tineretii de la domane din conducere

Experții de la Universitatea din Noua Zeelandă au studiat proprietățile benefice ale fructului de kiwi, care este specific, dar totodată atât de plăcut la gust. Locul de naștere al acestei plante exotice este China, de aceea mai este cunoscut original sub denumirea de „agrișe chinezești”. Iar la noi este numit mai simplu – kiwi.

Cercetătorii au ajuns la concluzia, că pe lângă calitățile sale gustative, acest fruct are și o mulțime de proprietăți utile. Oameni de știință și-au confirmat rezultatele sale cu ajutorul unui experiment, în care au luat parte 56 de tineri. Respondenții au fost împărțiți în două grupuri. Experimentul a durat 6 săptămâni. În această perioadă de timp, primul grup mânca câte o jumatate de fruct de kiwi pe zi. Un alt grup – câte 2 kiwi.

La sfârșitul experimentul, analiștii au analizat starea de sănătate a participanților din ambele grupuri. Medicii au ajuns la concluzia, că al doilea grup de respondenți și-a îmbogățit organismul său cu vitaminele necesare pentru corpul uman, cu minerale, fibre și alte elemente nutritive. După cum au remarcat experții, tinerii din al doilea grup, în medie, au devenit mai energici, și-au îmbunătățit sănătatea și capacitatea de lucru.

Fără îndoială, fructul de kiwi este sănătos pentru noi, deoarece acesta stimulează activ toate sistemele organismului uman și, prin urmare, mărește productivitatea. Ca rezultat al acestui experiment și a multor alte experimente de acest gen, cercetătorii au atras atenție la compoziția și la efectele acestui fruct asupra organismului uman. Fructele de kiwi conțin o cantitate mare de vitaminele A, B, C, D, E. Acesta conține, de asemenea, caroten, acid folic, antioxidanți și fibre. Datorită conținutului de potasiu și magneziu, acest fruct este foarte util pentru prevenirea bolilor cardiovasculare și normalizarea tensiunii arteriale. Acesta este un instrument excelent în lupta împotriva colesterolului dăunător. Iar cine dorește să-și reguleze greutatea sa, poate adăuga cu siguranță câte 2 kiwi în regimul său alimentar. Pe lângă toate aceste proprietăți benefice, kiwi este bogat în compuși biologic activi, care influențează rata metabolismului și ajută la întărirea sistemului imunitar al omului.

Related posts

Leave a Comment