Sănătate 

Sfaturi inteligente pentru tratamentul artrozei și a durerilor la nivelul gâtului

Stimate doamne, vă petreceți mult timp la calculator, aveți un stil de viață sedentar? Atunci probabil sunteți familiarizate cu sentimentul de durere  intensă sau durere ascuțită în zona cervicală, în partea inferioară a spatelui sau tot spatele în ansamblu. Cum să scapi de disconfort rapid și ușor? Am adunat în blog-ul nostru cele mai bune sfaturi pentru tratamentul osteoartritei și durerilor la nivelul coloanei în zona cervicală.

De regulă, la muncă în urma concentrarii pe timp îndelungat, gâtul se aplecă în față involuntar. Ca rezultat – mușchii sunt încordați, circulația este afectată, o parte a mușchilor își pierd tonusul său, se întind.

Un alt moment periculos – mușchii sunt atât de obișnuiți cu această poziție nefirească, și pentru a se relaxa devine din ce în ce mai dificil. Pe lângă aceea că este un obicei neestetic această poziție incorectă poate avea urmări dezastruoase pentru sănătate. Nu vrei să te ocupi de tratamentul artritei din zona cervicală?

Deci, ce trebuie să faceți pentru a asigura o stare excelentă a sănătății și a gâtului? Vă spunem noi!

Exerciții simple pentru tratamentul artrozei coloanei cervicale

Pentru a preveni formarea de hernie intervertebrală, tasarea nervului sau alte complicații, nu uita de exercițiile regulate al mușchilor gâtului.

Unele exerciții sunt foarte simple, ele pot fi efectuate chiar și la locul de muncă sau în timp ce conduceți mașina. Există și exerciții pentru care aveți nevoie de o minge moale, covor, expander. Acestea ar trebui să fie efectuate într-un mediu relaxat acasă sau în sala de gimnastică.

Dacă aveți o hernie, nervii tasați și dureri ascuțite în zona cervicală, aceste exerciții  efectuate fără consultarea medicului este contraindicat!

Exercitarea pentru tratamentul bolilor degenerative de disc cu mingea

Dacă nu aveți o minge de masaj specială, care poate fi achiziționată de la orice magazin de specialitate, utilizați mingea de tenis.

 • Intindeți-vă pe spate și așezați mingea pe o parte a cefei. Duceți bărbia spre piept. Repetați de zece ori apoi mutați mingea pe cealaltă parte a cefei și repetați exercițiul.
 • Plimbați mingea în sus / jos pentru a diminua tensiunea musculară.

Important! Nu circulați mingea pe mijlocul coloanei vertebrale! Mută obiectul pe laturile cefei!

Exerciții de intindere a mușchilor

Nu este un secret faptul că sportul este cheia bunăstării. În tratamentul articulațiilor ar trebui să fii extrem de atent cu greutățile, astfel încât să nu agravezi situația. Intinderile sunt un mod delicat de a menține o stare bună dacă ai o afecțiune a sistemului osos, astfel se consolidează sistemul muscular, ușurând sarcina asupra coloanei vertebrale. Aceste exerciții sunt relevante pentru tratamentul durerii osoase precum și relaxarea corpului, pentru a îmbunătăți fluxul sangvin.

Efecutarea exercițiilor de relaxare regulat, veți uita de durere.

 • Stați drept. Duceți o mână în spatele capului, a doua – pe bărbie. Reazemă bărbia în jos și îndreptați-l ușor în sus.
 • Stați într-o poziție comodă pe un taburet și țineți spatele drept. Duceții ușor capul spre spate, reveniți la poziția normală și apoi îl duceții spre față. Mențineți poziția timp de 5-10 secunde de fiecare dată și repetați exercițiul de câteva ori. Brațele se țin relaxate în jos.
 • Stai așezat pe un scaun, cu spatele drept și umerii relaxați. Înclini ușor capul spre dreapta și apoi spre stânga, menții poziția de fiecare dată timp de 10 secunde. Repeți exercițiul de câteva ori.
 • Ridicările de umeri drept în sus și menținerea poziției timp de câteva secunde.
 • Rotirea capului în sensul acelor de ceasornic și apoi în sensul invers al acelor de ceasornic.

Concluzie

În funcție de zonele cu probleme selectați exerciții de prevenire și gimnastică specială. De exemplu, dacă aveți nevoie pentru de un tratament al durerilor de genunchi, atunci, în nici un caz nu ridicați greutăți și să faceți antrenament de forță. În ceea ce privește ceafa, cel mai important lucru este mișcarea constantă, cu o creștere treptată a greutăților. Nu încercați din prima zi la sală să faceți maximum de exerciții. În a doua zi nu veți simți nimic altceva decât durere.

Ascultați-vă nevoile corpului, si vă va recompensa însutit!

Ce vă doare mai mult după o zi grea?

Loading ... Loading ...

Related posts

3 Thoughts to “Sfaturi inteligente pentru tratamentul artrozei și a durerilor la nivelul gâtului”

 1. Nora

  După o zi grea de muncă la calculator mă dor toate – gât, spate și ochii! Dar, pe lângă sport trebuie să ai grijă și la alimentație!

 2. Daniella

  exerciții utile, mulțumesc

 3. Sara

  fetelor, eu aplic unguentul Osteoren, și durerea dispare!

Leave a Comment