Nutriție 

Slăbim ușor

Majoritatea femeilor cred, că în lupta împotriva excesului de greutate și centimetrilor inutili toate tehnicile și metodele sunt bune. De-a lungul vieții, noi ne chinuim cu diferite diete epuizante, experimentăm cu organismul nostru sau pur și simplu murim de foame. Așa cum s-a dovedit de experiențele femeilor timp de mai mulți ani – astfel de suferințe nu duc la nimic bun. Numai a venit finalul așteptat a unei diete foarte stricte, și parcă sunt ceva rezultate, cum brusc greutatea se întoarce înapoi cu un ritm nebun. Cu toate acestea, o astfel de tortură duce la un stres puternic pentru organismul nostru și apoi la probleme grave de sănătate. Pentru a pierde în greutate, nu trebuie să mănânci – aceasta este cea mai mare și cea mai răspândită idee greșită. Desigur, este necesar și chiar obligatoriu să mănânci, dar alimentația ta necesită o abordare corectă. Pentru a fi sănătoasă și suplă îți recomand să urmezi principalele reguli de alimentație.

  1. Începe fieacre dimineață cu apă și, de asemenea, bea un pahar de apă cu 10 minute înainte de fiecare masă. După ce bei un pahar de apă de dimineață, tu astfel pornești funcționarea stomacului. Apa băută îmbunătățește metabolismul și creează o senzație de satitate, datorită cărui fapt vei mânca mai puțin. Și, în general, pentru a menține organismul într-o formă bună, un adult ar trebui să bea 1,5 – 2 litri de apă pe zi.
  2. Mănâncă mai des, dar mai puțin. Se crede, că porția de mâțncare ideală pentru tine este cea, care încape în palma ta. Între mesele principale trebuie să iei niște gustări ușoare. Acestea pot include fructe sau nuci într-o cantitate mică.
  3. Consumă cât mai multe legume și fructe. Acestea conțin cantități mari de vitamine și minerale, datorită cărora vei fi plină de energie. De asemenea, ele sunt bogate în fibre, care este atât de importantă pentru slăbit. Dar nu exagera cu bananele și strugurii, deoarece acestea conțin prea multe calorii.
  4. Regimul tău alimentar trebuie să fie echilibrat. Organismul nostru în fiecare zi are nevoie de o mare varietate de elemente, pe care le putem găsi ăn produse diferite. Dar acest lucru nu înseamnă, că în timpul unei singure mese trebuie să înfulecăm de toate și cât mai mult.
  5. Desigur, în primul rând, trebuie să renunți la mâncarea grasă, prăjită, prea iute și sărată, de la alimentele dulci și cele din făină. Este absolut necesar să excluzi din ragimul tău alimentar maioneza și ketchup-ul. Dacă vrei dulce, ți se permite să mănânci o bucățică de ciocolată neagră sau fructe uscate. Se recomandă să te răsfeți cu ceva dulce numai în prima jumătate a zilei.
  6. Nu îți încărca stomacul înainte de a merge la culcare. Cina ta trebuie să fie foarte ușoară și nu mai târziu decât cu trei ore înainte de culcare.
  7. Dacă nu ai probleme cu stomacul, este foarte sănătos pentru organism să ții zile de post, adică să nu mănânci nimic. Dacă ai suficientă voință și sănătatea îți permite, o dată pe săptămână sau cel puțin o dată în lună va fi bine o zi întreagă să bei numai apă, ceai sau să mănânci fructe.

Urmează cu strictețe aceste reguli. Combină un regim alimentar sănătos cu exercițiile fizice. Nu-ți tortura organismul cu diete. Și, deși nu foarte repede, dar pentru o lungă perioadă de timp, vei obține rezultatul dorit. Iubește-te pe tine însuți și corpul tău, fii sănătoasă și frumoasă. 10 mituri despre diete.

Related posts

Leave a Comment