Sănătate 

Spate sănătos sau ciuperca piciorului – argumente pro și contra piscinei

Visezi la un corp perfect, dispoziție și bunăstare bună? Te-ai hotărât în cele din urmă să ai grijă de tine? Ce alegi  – yoga, aerobic, sala de sport, dans? Sau piscina?

Dacă aveți dubii sau dacă nu sunteți sigură ce sport vi se potrivește, citiți articolul nostru. Noi încercăm să descriem toate caracteristicile unui hobby.

Astfel, printre motivele pentru care se merită să alegeți înotul, enumerăm cele de bază:

 • Dacă aveți dureri de spate, și doriți să consolidați scheletul muscular (exerciții regulate în piscina vă scapă de scolioză și boli degenerative de disc).
 • Atunci când aveți ca scop să creșteți masa musculară.
 • În cazul articulațiilor slabe exercițiile acvatice, de asemenea, sunt foarte utile.
 • Pentru cei care doresc să piardă în greutate, acest sport este foarte binevenit.
 • Pentru călirea corpului și întărirea sistemului imunitar.

Cu toate acestea, sunt două fețe ale monedei. Dezavantajele bazinului:

 • Posibilitatea de obține o ciupercă pe picioare din cauza umidității ridicate și contactul cu suprafețele de utilizare publică.
 • Riscul de a apărea iritații ale pielii și reacții alergice de la apa cu clor.
 • Decolorarea rapidă a costumului de baie.
 • Dezvoltarea mușchilor pectorali (pentru femei este mai bine dezvolte mușchii fesieri și nu mâinile, astfel încât talia să pară mai sexy).

Tratamentul onicomicozei nu va fi necesar, dacă urmați recomandările noastre

Dacă mergeți la piscină sau abia ați achiziționat un abonament, să identificăm regulile de bază pe care ar trebui să urmezați, astfel încât să nu se dezvolte ciuperca piciorului și să mențineți pielea hidratată, să evitați uscarea și exfolierea.

Se recomandă să aveți produse de igienă personală (papuci, prosop, burete). Întotdeauna să aveți papucii în picioare sau încălțămintea de schimb, nu mergeți desculță, în special la duș. Este foarte mare riscul de a căpăta o ciupercă a unghiilor.

În timp ce înotați țineți mereu banda pe partea dreaptă. Ar trebui să fiți, de asemenea, extrem de precaută pe suprafețele alunecoase, pentru că o mișcare neatentă poate duce la pierderea echilibrului și ca rezultat – cădere sau vătămare.

Pentru a proteja ochii, purtați ochelari speciali de înot. Pentru menținerea frumuseții părului, folosiți casca pentru înot. Acest lucru este deosebit de important pentru persoanel cu părul blond. Persoanele vopsite blond ar putea rămâne neplăcut surprinse de schimbarea culorii al buclelor sale după o vizită la piscină.

Evitați săriturile în apă în locurile neindicate. Pe scurt, respectați regulile de siguranță. La urma urmei, încălcaarea acestora poate afecta nu numai pe dumneavoastră, ci și pe ce din jur.

Pentru a nu necesita tratamentul pentru ciuperca unghiilor, achiziționați o cremă specială și folosiți-o ca o măsură preventivă. De asemenea, nu uitați să aplicați o cremă hidratantă regulat pe tot corpul, după vizita la piscină, din cauza conținutului ridicat de clor din apă, pielea poate suferi. În ceea ce privește părul, acum există o mulțime de produse cosmetice concepute pentru îngrijirea firelor fragile.

Deci, costum de baie sport (de preferință întreg), papuci de cauciuc și accesoriile pentru înot, crema antifungică si crema de corp emolientă – însoțitorii dvs. ce nu trebuie să lipsească atunci când mergeți la piscină. Cu ei puteți fi sigură de sănătatea dvs. Rămâne să vă bucurați de exercițile acvatice și bunadispoziție!

Costum de baie întreg și produs antimicotic sunt produsele must have!

Daca înca mai aveți unele temeri că ați putea nesesita un tratament pentru onicomicoză, am pregătit o serie de sfaturi cu privire la modul în care să alegeți o piscină bună care să vi se potrivească:

 • Un centru spa bun necesită certificat medical. În cazul în care nu a fost făcută o astfel de cerere – nu cumpărați abonamentul!
 • Mereu să vă deplasați incălțată. Lăsați papucii chiar la intrarea în apă.
 • Evitați contactul cu alți vizitatori. De exemplu, înotând pe spate, asigurați-vă că nimeni nu vine în întâmpinare.

Să vă mai dăm câteva lifehack-uri. A mânca e mai bine cu câteva ore înainte de plecare, dar nici pe stomacul gol nu se recomandă să mergeți la sala de sport.

Pentru ca, în orice moment al anului să aveți picioarele frumoase, cumpărați cremă împotriva ciupercii, aceasta înmoaie perfect pielea suprauscată, elimină senzația de uscăciune. Încălțați sandalele, luați-vă o rochie seducatoare si înainte – pentru că după picină veți avea un corp seducător!

Multe femei au observat o diminuare a durerilor menstruale, un sentiment de lejeritate, după vizitele la piscină timp de cel puțin o lună. Vrei să fii energică și să te bucuri de fiecare zi din plin? Aqua-aerobicul sau înotul – sunt cele mai bune antrenamente!

Deci, ia-ți costumul de baie, papucii, produsul anti-fungic și înainte într-o viață nouă armonioasă și pozitivă!

Related posts

4 Thoughts to “Spate sănătos sau ciuperca piciorului – argumente pro și contra piscinei”

 1. Lucy_P

  Îmi place mult la piscină, da, trebuie să folosești creme, astfel încât să nu se usuce pielea. Numai argumente pro!

 2. Mary

  Eu am luat ciupercă de la piscină. Neplăcut – am vrut să-mi îmbunătățesc starea de sănătate și mi-am făcut mai multe probleme. Tratamentul a durat mult (

 3. Erika

  Multumesc pentru sfaturi! Mă gândeam să merg la dansuri, iar acum m-am decis – voi merge la piscină!)

 4. Wikki34

  Sunt însărcinată. Fac aqua-aerobic pentru gravide. Este minunat!

Leave a Comment