Sex/Relații 

Spune ”DA” sexului!  

 

Mulți dintre cei, care se află într-o relație, lasă prea puțin timp pentru sex. Copiii și stresul nu lasă deloc puteri pentru această ocupație atât de necesară și plăcută. Cu toate acestea, numai intimitatea fizică ne poate ajuta să facem față acestor griji de zi cu zi și să ne îmbunătățim sănătatea.

1. Sexul consolidează imunitatea

Microbiologul și autorul William Kolbe consideră că acest lucru se datorează influenței sexului asupra glandei pituitare.

În timpul activitatii sexuale glanda pituitara primeste semnale pentru a stimula axa endocrină, inclusiv timusul, care joacă un rol important în funcționarea sistemului imunitar.

Conform datelor unui studiu publicat în anul 2009, cei, care fac sex o dată sau de două ori pe săptămână, au un conținut de imunoglobulina A în salivă de 30% mai mare, decât cei, care se abțin de la intimitatea fizică.

Imunoglobulina A reprezintă niște anticorpi, care ne ajută să luptăm împotriva infecțiilor, inclusiv răcelii obișnuite. Cel mai ridicat nivel ale acestor anticorpi a fost găsit la cuplurile, care fac dragoste de mai multe ori pe săptămână.

2. Sexul scade tensiunea arterială

În anul 2000, oamenii de știință au aflat de la 51 de participanți (bărbați și femei) cu vârstele cuprinse între 20 și 47 ani, cât de des fac ei sex, iar apoi au masurat tensiunea arteriala a acestor participanți. S-a constatat că o frecvență mai mare a activității sexuale este asociată cu scăderea tensiunii arteriale.

Sexul este un antrenament excelent pentru inimă și vasele de sânge, iar acest lucru are un efect pozitiv asupra tensiunii arteriale. În plus, pentru inimă este foarte utilă producerea activă de hormoni sexuali, în special de estrogeni.

3. Sexul contribuie la o sănăttate mai bună a inimii

În timpul unui studiu realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea din Bristol, s-a constatat că sexul regulat reduce riscul de accident vascular cerebral si a bolii coronariene la barbati.

Și cercetătorii americani au ajuns la rezultate similare. Potrivit acestora, bărbații, care manifestă activitate sexuală o dată pe lună sau mai rar, au un risc crescut de apariție a bolilor cardiovasculare, în comparație cu cei, care au sex de doua ori pe saptamana sau mai des.

Cercetatorii au emis o ipoteză, că cei, care fac sex în mod regulat, au o relație de încredere și mai intimă când se află într-un cuplu. Iaar acest lucru are efecte benefice asupra sănătății, inclusiv se reduce nivelul de stres.

4. Sexul reduce nivelul de stres

Starea de spirit bună și o stare relaxată dupa un act sexua este un fenomen comun. Conform datelor publicate ale unui studiu efectuat în anul 2002, materialul seminal are proprietăți antidepresive. Contactul cu sperma in timpul actului sexual creste senzația de fericire la femei, adică, reduce nivelul de stres.

Keri Simon, un asistent social clinic în St Louis, de asemenea, consideră, că relația strânsă de încredere reduce producerea de cortizol, hormonul stresului.

Cu ajutorul atingerilor și gesturilor intime noi dăm un semnal, că o persoană poate avea încredere în noi, liniștind reacția naturală a organismului „luptă sau fugi“. Comunicarea prin atingeri este foarte importantă. Cu o simplă strângere de mână sau o imbratisare noi simțim o legătură specială cu o altă persoană.

5. Sexul îmbunătățește somnul

Mulți oameni de multe ori adorm imediat după sex. Și asta se întțmplă pentru că în timpul actului sexual si direct in timpul orgasmului se produc endorfine și hormonul oxitocina, care stimulează somnul. Endorfinele sunt produse in glanda pituitara in timpul activităților fizice intense, stresului și orgasmului. Iar oxitocina este, de asemenea, numit și hormonul dragostei, pentru că, de obicei, acesta se produce atunci, când doi oameni au un contact fizic.

Interesant, că în cursul unui studiu realizat în anul 2014 s-a constatat faptul că femeile, care se aflau într-o relație romantică dormeau cu o oră mai mult, și la ele creștea nivelul dorinței sexuale. De asemenea, la ele creștea cu 14% probabilitatea de a face sex a doua zi. Așa că legătura dintre sex și adormit, se pare că, funcționează în ambele sensuri.

Autoafirmarea în sex.

Related posts

Leave a Comment