Frumusețe 

Tentează cu privirea – regulile machiajului Smokey Eye

Machiajul smokey eyes este cu siguranță cel mai îndrăgit machiaj pentru ochi din toate timpurile. Putem spune „cu siguranță”, deoarece vedem, că aceasta una dintre preferinţele cele mai răspândite ale celebrităţilor pentru covorul roşu, cât şi ale noastre, a femeilor obişnuite, pentru evenimentele speciale din viaţa noastră, cât și pentru fiecare seară. Acest stil de machiaj ne permite să creăm o privire visătoare, blândă, dar totodată excitantă.

Nu este atât de dificil să învățăm să-l facem singure acasă. Nu este obligatoriu să fii un super-make-up artist. Principalul lucru este să cunoști regulile de aplicare și caracteristicile speciale. Efectul fumuriu pe care îl obţinem prin trecerea de la o nuanţă închisă la una deschisă, ne dă profunzime şi luminozitate privirii noastre, avantajează forma ochilor şi orice nuanţă a irisului. Pe lângă astea, contrar miturilor existente, machiajul ochilor cu nuanţe de negru intens, puțin estompate către colțurile ochilor măreşte optic ochii şi accentuează avantajos privirea..

Pregătirea

În primul rând, pielea trebuie să fie perfect  curată și hidratată. De obicei, fiecare poate afla și învăța de pe Internet cum să aplice corect acest machiaj. Dar hai să încercăm singure să trecem la treabă. Pentru asta vom avea nevoie de:

 • Baza, fond de ten, anticeracăn, primer, pudră transparentă.
 • Creion dermatograf negru.
 • Fard închis la culoare, deschis la culoare și intermediar.
 • Mascara.
 • Burete sau pensulă.

Pentru un machiaj de zi trebuie să alegem culori și nuanțe calde și luminoase, iar pentru un machiaj de seară – mai reci sau negru. Nu uita, că machiajul, pe care am început să-l învățăm aici nu este un machiaj numai pentru seară. Dacă vei alege corect nuanțele, acesta poate fi folosit și în fiecare zi pentru a merge la serviciu sau în ospeție, etc.

Tehnica de aplicare a machiajul smokey eyes pas cu pas

 • Netezește pielea din jurul ochilor, pentru ce poți folosi fondul de ten și anticearcănul, dar putem folosi și un pic de primer pentru ochi.
 • Aplică conturul cu creionul dermatograf atât pe pleoapa inferioară, cât și pe cea superioară. Trebuie să încerci să trasezi liniile cât mai aproape de gene, asigurandu-te, că nu au rămas spații libere între gene.
 • Cu o pensulă mică sau cu degetul, mixăm liniile trasate şi insistăm la margini, difuzând culoarea în sus doar puţin. Astfel, obţinem baza pentru machiajul nostru .
 • Aplicăm un fard negru cu ajutorul unei pensule plate, începând de pe linia genelor şi continuând pe toată pleoapa. Cu fardul rămas pe pensulă, tamponăm puțin peste marginea obţinută cu creionul și îl întindem într-o formă circulară
 • Cu ajutorul unei pensule moi, aplică uşor un fard intermediar peste marginea difuză. Fardul intermediar astfel intră în zona pliului ochiului, amestecându-se cu cel negru și creând un efect moale de trecere de la negrul puternic. Mișcările trebuie să fie moi, fără apăsare.
 • Un contur subțire de o nuanță neutră se aplică pe pleoapa inferioară. Fardul deschis la culoare se aplăce sub sprâncene și pe colțul interior al ochiului. Este important să estompezi bine tranzițiile între nuanțe.
 • Apoi, ultima etapă: aplică pe gene mascara. Pentru un efect mai dramatic, poți aplica liber două-trei straturi, iar pe cele inferioare – numai un strat de mascara.

Aceştia sunt paşii principali pentru a face un machiaj smoky eyes clasic. Pot fi diferite variante, dar principiul este același pretutindeni: prezența tranziției de la culoarea închisă la cea deschisă. Primele prevalează. Trecerile dintre culori ar trebui să fie treptate și, în mod ideal – invizibile. În funcție de culoarea ochilor, îți poți alege culorile cele mai potrivite anume pentru tine. Acest machiaj poate fi folosit pentru un eveniment important sau pentru fiecare zi. Însă pentru fiecare zi îl poţi adapta înlocuind negrul cu alte nuanțe mai deschise sau neutre. Vei arăta minunat!.

Related posts

Leave a Comment