Sex/Relații 

Testăm iubirea

Reprezentanții științei din Statele Unite ale Americii au reușit să afle, care sunt semnele caracteristice ale adevăratului sentiment de iubire. De asemenea, experții au descoperit, de ce gândurile unui om îndrăgostit sunt ocupate de către obiectul adorării lui, din ce cauză apare tristețea, dorința de a construi un viitor comun și deseori vin amintiri despre timpul petrecut împreună.

În opinia lor, creierul unui om îndrăgostit diferă în mod esențial de creierul, care se află într-o stare normală. În legătură cu acest fapt, oamenii cred, că cei dragi sunt speciali și foarte atrăgători.

Atunci când creierul este supraîncărcat cu dragoste, omul devine indiferent față de alte persoane de sex opus. Acest lucru se datorează creșterii producției de dopamină – un hormon, care este responsabil în special pentru sentimentul de fericire și euforie. Atunci, când are loc producția activă al acestui hormon, omul vede în persoana iubită numai cele mai bune calități. În schimb, calitățile negative nu sunt observate deloc sau par a fi nesemnificative.

Atunci când o persoană simte dragoste în inima sa, diverse obiecte, muzica, diferite mirosuri sau date din calendar îi aduc aminte de ființa pe care o iubește. Hormonul responsabil de acest efect este noradrenalina, care, de asemenea, contribuie la memorizarea evenimentelor importante.

Oamenii de știință au comparat creierul unui omu îndrăgostit cu creierul unui om dependent de droguri, deoarece la ambele persoane se activează aceeași regiune a creierului, atunci când văd un excitant (obiectul iubirii sau, în al doilea caz – droguri). Experții spun, că dragostea este o dependență. O persoană îndrăgostită poate merge la multe lucruri și fapte de dragul ființei iubite. La acest lucru contribuie starea sa emoțională.

De asemenea, oamenii de știință consideră, că dorința de a trăi o viață întreagă cu o singură persoană este cauzată de unul dintre cele mai importante instincte – instinctul de supraviețuire. Atunci când sentimentele sunt sincere, femeia își dorește să inspire bărbatul, să creadă în el, în ciuda tuturor (520ж).

Related posts

Leave a Comment