Frumusețe 

Top 10 greșeli cu părul, pe care trebuie să le eviți

Greșeala nr. 1: Tunsoarea nu se potrivește cu tipul de păr

Tunsoarea ta ar trebui să lucreze la caracteristicile tale, nu împotriva lor. Dacă după ce ai vizitat un salon, tu nu-ți poți aranja propriul păr, dacă acesta ia o formă ciudată, când se usucă în mod natural și dacă cheltui mai mult timp pentru suprimarea texturii părului decât pentru îngrijirea lui, asta înseamnă, că ai ales tunsoarea greșit. Adresează-te la un hairstylist pentru corectarea tunsorii: de exemplu, dacă ai un păr des și ai ales tunsoarea în scări, ar fi mai bine să rărești puțin părul, iar dacă ai un păr rar și pufos, atunci dimpotrivă, nu rări părul.

Greșeala nr. 2: Nu ți se potrivește culoarea părului

După ce îți vopsești părul, pielea, ochii și buzele tale ar trebui sa arate mai aprins și mai armonios, și nu invers. În cazul în care nuanța este aleasă incorect, toate, chiar și cele mai mici imperfecțiuni ale pielii devin mai vizibile, iar întreaga imagine în genere arată puțin ridicol. Iată un exemplu simplu – Jessica Alba cu o culoare închisă a pielii și cu ochii căprui, cu părul deschis la culoare. Prin urmare, nu fă niciodată astfel de beauty-transformații radicale de una singură, acasă: doar un specialist va fi capabil de a alege pentru tine nuanța perfectă a părului și de a o corecta, dacă va fi necesar.

Greșeala nr. 3: Rădăcinile crescute prea vizibile

Pentru a supraviețui perioada dintre vopsiri, specialiștii au creat mai multe moduri de a camufla rădăcinile crescute: în primul rând, poți utiliza o pulbere cu nuanță, care funcționează în același mod ca un șampon uscat, în al doilea rând, nu fă o coafură netedă – de exemplu, poți să piepteni părul spre spate sau pe o despărțire adâncvă pe partea laterală.

Greșeala nr. 4: „Supradoza” cu produsele de styling

Atunci când ești prea ”obsedată” de uleiuri, spume și lacuri fixative de păr, tu obții niște șuvițe lipite și nu prea frumoase, în loc de buclele luxoase dorite. Despre aceea, cât de mult și ce produs de styling și de îngrijire a părului este necesar să aplici, noi am povestit deja aici – aceste sfaturi nu te vor lăsa să comiți greșeli.

Greșeala nr. 5: Îți tunzi prea rar părul

Atunci când hairstyliștii ne sfătuie să ne frezăm părul o dată la fiecare 1,5 luni, ei știu ce spun. Dacă o faci mult mai rar, șuvițele (în special vîrfurile) vor arăta lipsite de viață și subțiri, ce să mai vorbim de faptul, că vârfurile despicate nu înfrumusețează pe nimeni. Dacă amâni tunsoarea pentru un motiv oarecare (stilistul tău a plecat în vacanță), încearcă să strângi părul într-o coadă sau în coc, iar în cazuri extreme, să ondulezi vârfurile cu placa/styler.

Greșeala nr. 6: Părul lins, neted și lipsit de volum

Cu această problemă se pot confrunta nu numai posesoarele unui păr rar, și asta poate avea mai multe motive: tunsoarea aleasă greșit și produsele nepotrivite pentru îngrijire și styling. Pentru a adăuga volum coafurii, roagă stilistul tău să-ți facă tunsoarea în câteva niveluri, dar să nu folosească foarfecele de subțierea și evită produsele de îngrijire grase și uleioase – acestea fac șuvițele să fie mai grele.

Greșeala nr. 7: Alegi incorect linia de despărțire după ovalul feței

S-ar părea, că este lucru atât de neînsemnat… Cu toate acestea, dacă linia de despărțire este aleasă corect, ea îți poate schimba fața dincolo de recunoaștere sau, dimpotrivă, să agraveze situația, dacă vei greși cu alegerea. Există câteva reguli generale: fetele cu forma feței sub formă de inimă ar trebui să evite linia de despărțire la centru,în timp ce feței pătrate, dimpotrivă, i se potrivește o astfel de linie. Linia laterală de despărțire va fi potrivită pentru fetele cu fața rotundă – aceasta lungește vizual fața, iar acele fete, care au o formă alungită a feței, este necesar să facă o linie de despărțire pe o parte pentru a scurta vizual față.

Greșeala nr. 8: Vopsirea în dungi

Dungile arată natural pe zebre și tigri, dar nu și pe frumoasele fete. Poate că anume din această cauză, colorarea sau highlighting în dungi arată atât de ieftin. Pentru a da părului un efect de orbire ușoară de genul ”sărutul soarelui”, spune-i stilistului tău să-ți vopsească din interior niște șuvițe într-o nuanță mai deschisă, dar să nu le vopsească de sus în jos. Pe lângă acestea, asigură-te că nuanța șuvițelor vopsite nu prea contrastează cu culoarea de bază a părului.

Greșeala nr. 9: Bretonul, care nu corespunde formei feței

Atunci când găsești bretonul potrivit pentru tine, arăți luxos, misterios, sexy și jucăuș, iar atunci când nu … proporțiile feței se schimbă nu spre bine, dezavantajele par a fi mai vizibile. Atunci când te pregătești să iei foarfeca în mână, ține minte următoarele puncte: fața pătrată trebuie să aibă un breton asimetric, feței în formă de inimă – i se potrivește bretonul ascuțit, așezat pe o parte, feței rotunde – ușor și nu foarte lung, iar feței alungite – des și drept.

Greșeala nr. 10: Styling din secolul trecut

Poate că ai găsit un mod de a-ți aranja părul, care ți se potrivește și… ai devenit prea dependentă de ea. Sezonul se schimbă cu alt sezon, anul – cu alt an, iar tu încă mai faci bucle mari, fără să îți dai seama, că ele îți adăugă zece ani în plus. Dacă stai la îndoială cum să-ți tunzi părul sau cum să ți-l aranjezi, ține minte regula principală, care este potrivită întotdeauna și peste tot: naturalețea în primul rând. Părul strălucitor, plin de viață, curat și îngrijit, lăsat pe spate sau adunat într-un coc neglijent, întotdeauna arată mult mai bine decât pretențioasele și pompoasele „lacăte”, stropite generos cu lac.

Related posts

Leave a Comment