Frumusețe 

Top 10 moduri simple de a fi cea mai frumoasă, chiar și în timpul iernii

Condițiile climatice aspre, virușii, care bântuie orașul și alte „farmece” de toamnă-iarnă reprezintă o provocare serioasă pentru frumusețea noastră feminină. Pielea uscată și erodată, buzele crăpate și coafura de genul „profesorul nebun” (mulțumim căciulilor de iarnă) – toate acestea sunt însoțitorii credincioși ai fiecărei fete în timpul iernii. Dar noi am decis că în această iarnă vom deveni încă mai frumoase decât înainte, iar mai jos ne grăbim să vă împărtășim modurile, care ne vor ajuta în acest scop!

Reduce consumulu de cofeină

Cafeaua este un diuretic, adică un produs, care produce sau mărește diureza. Cu cât mai mult o bei, cu atât mai mult usuci pielea, care și așa este sensibilă în timpul iernii. O ceașcă pe zi este de ajuns, iar după ea ar fi mai bine să bei un ceai pe bază de plante și flori.

Spală-te mai des pe cap

Sarcina statică, care face părul tău să se electrizeze iarna, este ca un magnet, care atrage praful și murdăria, după ce părul începe să aibă un aspect plictisitor și lipsit de viață. Alege un șampon blând, fără sulfați, un balsam hrănitor și spală-te pe cap de trei ori pe săptămână, în cazul în care, de obicei, faci acest lucru numai de două ori. Podoaba ta capilară îți va spune „mulțumesc”!

Nu sta prea mult sub duș

Ușor de spus, greu de făcut – în sezonul rece, nu prea ai dorință să părăsești dușul cald de dimineață. Cu toate acestea, apa caldă usucă foarte mult pielea, ceea ce înseamnă că durata procedurilor de baie trebuie redusă la 5 minute. În general, ar fi ideal să înlocuiești gelul de duș cu o cremă obișnuită moale și hrănitoare.

Fă-ți manichiură

La fel ca pielea și părul, unghiile, de asemenea, nu trec prin cele mai ușoare timpuri, devenind fragile și se descuamează în timpul iernii. Pentru a le proteja, poți folosi acoperirea unghiilor cu gel. Apropo, nu uita să-i ceri specialistului să-ți aplice pe mâini o cremă hrănitoare și ulei pentru cuticula – acesta este cazul, când câteva minute cheltuite sunt destul de justificate.

Îmbracă corect căciula de iarnă

O altă „durere” de iarnă a fetelor – coafura, care-și pierde din volumul său de îndată ce îți scoți de pe cap căciula (pălăria, etc.). Cu toate acestea, există un truc simplu, pentru a preveni această situație neplăcută. Dacă ai părul scurt sau părul lung până la umeri, întoarce-l pe partea opusă de cea obișnuită și îmbracă-ți căciula (sau ce ai acolo). Atunci când o vei lua de pe cap, părul va rămâne plin de viață și de volum. În cazul în care ai părul lung, răsucește-l într-un coc la ceafă, fără a-l fixa cu un elastic și îmbracă căciula. Apoi, va trebui doar să o iei de pe cap cu un gest spectaculos și buclele tale luxoase se vor împrăștia pe umerii tăi.

Previne crăpăturile pe buze înainte ca acestea să apară

Repetă după noi: „Nu-mi ling buzele în frig!”. Fie ca această frază să devină mantra ta de iarnă. De fapt, anume acest obicei duce la micile crăpături și la descuamarea pielii buzelor. Seara aplică pe buze puțină miere și masează ușor pielea buzelor (acest scrub făcut acasă poate fi înlocuit cu un exfoliant de buze special) și cumpără-ți un balsam nutritiv de înaltă calitate cu ceramide, uleiuri și glicerină.

Aplică loțiune de corp pe pielea umedă

Acest truc simplu te va ajuta să reții umezeala în epidermă și va preveni pierderea ei, asigurând astfel finețea și catifelarea pielii. Dacă te-ai uscat deja, pur și simplu ia un prosop umed și șterge ușor corpul după duș și aplică imediat pe pielea umedă o loțiune hidratantă.

Ia o baie cu ceai de mușețel

În cazul în care pielea ta este foarte sensibilă și iritată după ce porți haine calde de lână și din cauza schimbărilor de temperatură, alintă-ți pielea cu o baie cu tinctură de mușețel. Prepară 3-4 căni de ceai de mușețel, lasă-le vreo oră apoi toarnă-le în cada de baie. Acest lucru va ajuta la calmarea pielii, va elimina roșeața și iritarea.

Trezește-ți strălucirea pielii

Iarna este un timp foarte potrivit pentru peelinguri, acasă și la salon. Alege un produs cu AHA-acizi și aplică-l pe piele pe timp de noapte, evitând zona din jurul ochilor și a buzelor. După o lună de folosire zilnică, vei observa că tenul a devenit radiant și proaspăt, iar textura pielii s-a netezit vizibil.

Related posts

Leave a Comment