Sănătate 

Top 8 gustări sănătoase fără a dăuna siluetei

Cu ajutorul gustărilor noi ne potolim foamea pe parcursul zilei. Acestea sunt, de asemenea, o componentă foarte importantă a regimului alimentar zilnic. Datorită gustărilor noi ne simțim sătui și nu continuăm să mâncăm pre mult. În afară de aceasta, atunci când luăm o gustare, noi dăm organismului nostru de înțeles, că nu-l vom lăsa să moară de foame. Ca rezultat, organismul nostru nu acumulează grăsime în panică.

Ar trebui să știi, că nu toate gustările sunt sănătoase. Deci, ce trebuie să mănânci ca să fie gustos, sănătos și fără a dăuna siluetei?

Legumele

Pentru o gustare este mai bine să consumi legume, cum ar fi castraveții, morcovii, roșiile, țelina și ardeiul gras. Aceste legume conțin o cantitate mică de calorii și sunt foarte sănătoase pentru organism.

Fructele și fructele de pădure

Folosirea fructelor în calitate de gustări este gustos, sănătos și, cel mai important, consistent. Fructele dulci este mai bine să le mănânci cu produse lactate fermentate sau cu nuci. Cu toate acestea, pentru o singură gustare ar fi mai bine să consumi nu mai mult de 100 de grame de fructe.

Beneficiul fructelor de pădure constă în faptul, că acestea sunt bogate în antioxidanți. Mai mult decât atât, fructele de pădure sunt sănătoaseși datorită conținutului mare de apă. Ca rezultat, ele potolesc foamea cu o cantitate minimă de calorii.

Produsele lactate fermentate

Trebuie să preferi produsele cu un procent minin de grăsime. Produsele lactate fermentate conțin un număr foarte mare de bacterii, care fac procesul de digestie mai ușor și ucid bacteriile care sunt nocive pentru organism șidin cauza cărora apar o mulțime de boli.

Nucile

Nucile conțin cantități mari de acizi grași prețioși, minerale și vitamine, de care are mare nevoie organismul nostru. Numai îți recomandăm să nu consumi prea multe, fiindcă cât de sănătoase nu ar fi, totuși ele sunt grase. Cât încape ntr-o mână îți va fi de ajuns. Cele mai ”sărace” în calorii sunt migdalele și alunele.

Ciocolata neagră

Mai întâi de toate, ciocolata neagră este foarte gustoasă. De asemenea, este foarte bună pentru funcționarea nrmală a creierului și a inimii, e bună pentru păr și piele. Cu toate acestea, nu ar trebui să uităm, că ciocolata intră în categoria de dulciuri, iar asta înseamnă, că te poți îngrășa, dacă nu ai grijă cât mănânci. De aceea, se recomandă să te limitezi la o singură ciocolată în săptămână.

Fructele uscate

Aceasta este o variantă bună de gustare pentru iubitorii de dulciuri. Ele potolesc excelent foamea și sunt folositoare pentru organism. Însă, din cauza conținutului mare de calorii ar trebui să nu consumi prea multe.

Ouă fierte

Ouăle sunt o sursă de proteine și vitamina D, care are un impact pozitiv asupra stării sănătății oaselor și a dinților. Acest produs oferă o senzație de sațietate iar centimetrii nedoriți nu se depun la nivelul taliei.

Sandwich-uri „sănătoase”

Pentru ca sandwich-ul să fie folositor pentru sănătate, este necesar să renunți la pâinea albă și să o înlocuiești cu pâinea din făină integrală. Aceste sandwich-uri pot fi făcute cu cașcaval cu un conținut scăzut de grăsime, carne fiartă, diferite tipuri de pește, legume (roșii, castraveți, avocado, conopidă, salată).

Luând în considerare şi aplicând aceste reguli, fiecare se va putea lăuda cu o siluetă suplă și o sănătate bună.

Nu uita că fiecare gustare ar trebui să includă vitamine. Un mod de a satura corpul cu vitamine? Noi știm răspunsul!

Related posts

Leave a Comment