Lifestyle 

Tu mă îngrijorezi: care culoare este cea mai sexuală?

 

Oamenii de știință au rezolvat disputa dintre albul nevinovat, roșu temperamental, negru misterios și cenușiul stilat.

Ce factori influențează atractivitatea fizică?

Întrebarea care îi chinuie pe oamenii de știință de cîteva sute de ani —  și mii de încercări științifice de a „prepara” sexualitatea confirmă aceasta. Astfel, de exemplu, a fost demonstrat că emoțiile cele mai strălucitoare trezesc fetele  cu caracteristici simetrice și mijlocii ale feței (nu prea mari și nu prea mici) și figura «clepsidră» (talie pronunțată și șolduri).

Deși accentul în cercetări este de obicei deplasat în direcția caracteristicilor fizice, oamenii de știință știu ce îi excită mai mult pe sexul opus extroverții, onestitatea și îmbrăcămintea provocatoare (din păcate, dar aceasta este adevărat!). Trebuia doar să adaugi o culoare la această descriere.

 A fost definită cea mai sexuală culoare

Într-o serie de experimente în care au fost implicate sute de persoane cu diferite vîrste și naționalități, psihologii de la Universitatea din Rochester au dovedit anume ce culoare face o femeie să fie mai atractivă și de dorit în ochii unui bărbat. Sunteți intrigați? Nimic de neașteptat. Culoarea cea mai sexuală care există în natură — roșu. Și nu are concurenți în paletă. Cu toate acestea, nu afectează evaluarea datelor intelectuale, abilitatea de a empatiza și nu face o femeie seducătoare în opinia altor femei. Cum și de ce funcționează anume această culoare?

«Condițiile jocului» sunt dictate din nou de instincte. Bărbații, asemenea primatelor, interpretează invariabil roșu ca un semnal sexual. În natură, tocmai în această culoare părțile excitate ale corpului sunt «colorate» la animale. O altă întrebare — socială: bărbații văd culoarea roșie și involuntar își amintesc stereotipurile sexuale care este înconjurată „neinhibata” lady in red. Aceasta întărește doar dorința naturală. În plus, după cuvintele psihologilor, anume culoarea roșie întărește munca acelor părți ale creierului care sunt responsabile de concentrarea atenției – un astfel de obiect nu dispare din priviri și ocupă toate gîndurile.

De ce bărbații consideră că culoarea roșie este sexuală?

Într-un experiment din Rochester, voluntarilor li s-a oferit să privească fotografia și să-și imagineze următoarea situație: «Voi mergeți la întîlnire. Aveți o sută de dolari în portofel. Cîți bani sunteți dispuși să cheltuiți pentru această fată la întîlnire?» Generozitatea maximă bărbații au arătat față de acele pretendente care erau îmbrăcate în roșu sau erau situate pe un fundal roșu.

Alb, albastru, verde și gri, care au participat în experiment, au rămas în urmă în mod semnificativ. participanții au fost rugați să evalueze nu numai atractivitatea în general a femeilor, dar și să-și exprime intențiile. Cele mai îndrăznețe fantezii și acțiuni decisive ei, le-au exprimat destul de așteptat față de candidatele în roșu. Este curios că, chiar dacă bărbatul a fost informat că o astfel de fată nu era îndreptată spre sex, credea în aceasta el cu mare dificultate și era persistent.

Cel mai bun mod de a utiliza culoarea cea mai sexuală

Pe de o parte, trucul cu roșu — este unul elementar și ingenios. Poti să arăți cu mult mai sexual, doar schimbînd bluza sau alegînd o nuanță corectă a rujului. Dar, pe de altă parte, —  ați dori ca o culoare a hainei să vorbească în acest fel despre tine, chiar dacă în realitate nu aveți nevoie deloc de asta?

Cît de des purtați roșu?

Loading ... Loading ...

Related posts

Leave a Comment