Sănătate 

Uită-te în oglindă – ceea ce nu ai observat

Aspectul nostru exterior poate spune multe despre bolile noastre. Astăzi vei afla, ce schimbări în aspectul fizic ar trebui să te alarmeze și să fie un semnal, că este timpul să mergi la un medic.

Mulți medici cred, că fiecare boală influențează schimbările din organism și, de asemenea, are unele manifestări exterioare. Trebuie să știi, că există o serie de simptome ale unor boli, care pot fi observate din timp și, astfel, de poate preveni dezvoltarea lor.

Pielea

Dacă ai simțit că ai o piele uscată și o senzație de mâncărime, asta poate fi un semn că ai ceva boli de piele. Acest lucru se poate datora îngrijirii zilnice incorecte a pielii, cu trecere printr-o stare de stres. De cele mai multe ori aceste simptome apar pe coate, încheieturi și genunchi. Dacă ai observat culoarea pielii, care a obținut o tentă gălbuie, este necesar, în primul rând, să-ți schimbi regimul tău alimentar. Limitează-te în produsele alimentare, care contin beta-caroten (fructe și legume de culoarea portocalie). Îngălbenirea pielii poate spune, de asemenea, despre probleme cu ficatul. În acest caz, ar trebui să mergi imediat la un consult medical. Iar pielea obosită indică un deficit de apă în organism. Cantitatea zilnică de apă consumată trebuie să fie de 1,5-2 litri.

Părul 

Dacă a apărut părul cărunt prea devreme, înseamnă că organismul tău are o lipsă de vitamina B12. Aceasta vitamina contribuie la creșterea părului. De asemenea, lipsa ei influențează pigmentarea părului. În cazul în care părul tău a devenit mai subțire, mai slab și a dobândit o nuanță plictisitoare, pentru a-ți întări podoaba capilară, poți lua un complex de vitamine și minerale. 

Sprâncenele și genele

Dacă ai observat, că sprâncenele și genele au devenit mai subțiri și mai rare, asta poate indica la probleme cu glanda tiroidă. Trebuie să mergi la un consult medical și să efectuezi o examinare a glandei tiroide.

Ochii

Dacă se înroșesc ochii și au apărut vase de sânge, aceasta poate fi rezultatul unor alergii sau inflamații ale membranelor mucoase ale ochiului. Vasele de sânge ale ochilor pot indica, de asemenea, la unele probleme de circulație a sângelui în creier. În acest caz, mergi imediat la un medic.

Gura

Starea cavității bucale poate fi influențată de diferite procese inflamatorii. Consumul excesiv de alcool, fumatul, schimbările hormonale din organism – toate astea vor afecta starea de sănătate a gingiilor.

Buzele

Dacă ai buzele uscate și crăpate, asta îți poate spune despre lipsa de fier în organism. Dar aceasta ar putea fi și un semn al creșterii nivelului de zahăr din sânge. Dacă ai buzele palide pentru o lungă perioadă de timp, aceasta poate însemna, că ai o deficiență de fier în organism și că ai probleme cu sistemul cardiovascular și pulmonar. Ar fi mai bine să nu amâni pentru mult timp vizita la medic.

Related posts

One Thought to “Uită-te în oglindă – ceea ce nu ai observat”

Leave a Comment