Sex/Relații 

Un jurnalist a studiat mai mult de 500 de milionari și a ajuns la o concluzie interesantă despre familiile acestora

80 de ani în urmă jurnalistul Napoleon Hill a cercetat şi comparat soarta a 500 celor mai de succes şi bogați oameni din Statele Unite ale Americii. Rezultatul acestui studiu l-a prezintat în cartea „Gândește şi fă-te bogat”, unde a descris 13 principii, care ajută să devii mai bogat.

Principiul al 10-lea este numit „transformarea energiei iubirii în creativitate „. Acesta zicea că iubirea şi pasiunea sunt factorii determinanți ai succesului şi coerenței.

Hill a scris: „Din toate simţurile umane dragostea si pasiunea sunt cele mai puternice. Dintre oameni cel mai mare va ajunge omul, care are puternic dezvoltată capacitatea de a iubi, şi are o femeie care-l sprijină.”

Astăzi, aproape jumătate de secol mai târziu, auzim același lucru din gurile femeilor de succes. „Cea mai importantă alegere în cariera mea a fost alegerea soțului”, a declarat CEO-ul de Facebook Sheryl Sandberg, presupusul capital de 1,1 de miliarde de dolari.

Studiul realizat de cercetătorii de la Universitatea Washington din St. Louis, arată că existenţa unei perechi înțelegătoare crește semnificativ șansele noastre pentru un salariu mai bun: „Angajatul cu un partener de viață extrem de sincer şi conștiincios este promoţionat cu o probabilitate de 50 % mai mare decât angajatul cu un partener mai puţin înţelegător.

Soţii sau soţiile conştiincioşi au tendinţa de a permite partenerului să se concentreze asupra carierei în măsură mai mare. În plus, oamenii care s-au căsătorit cu succes, nu simt tensiunea la acasă, acest fapt permițând-le să economisească energie pentru munca si creativitate.

În ciuda faptului că Hill a analizat numai bărbați şi a scris în principal pentru ei — fără să ştie el însuși a ajuns la concluzia că relațiile sănătoase sunt o componentă critică a bunăstării financiare. Şi 80 de ani mai târziu, ştim că acest principiu funcționează în ambele direcții.

Principiile şi regulile unei vieţi fericite.

Related posts

Leave a Comment