Lifestyle 

Utilizarea rațională a metrilor pătrați: zonele în apartament

Deseori multe persoane se confruntă cu problema lipsei de spațiu. Foarte des, metrii pătrați pe care îi ai nu-ți permit realizarea unor idei pentru amenajarea și proiectare a casei tale. Dar există o soluție – zonarea apartamentului. Designerii au dovedit nu numai o dată eficacitatea acestei metode. Cu ajutorul ei vei putea mări vizual metrii pătrați și vei putea folosi rațional cei liberi.

Hai să analizăm câteva trucuri simple și să amenajăm corect spațiul din casa noastră.

Fă un plan. Poți, desigur, și să comanzi un proiect, dar asta numai dacă ai dorință. Dar planul, totuși, este necesar. Măsoară încăperea, fă calculele necesare. Apoi decide, câți metri vor fi alocate pentru fiecare zonă. De exemplu, dacă ai intenția de a combina zona proiectată pentru odihnă cu zona de lucru, acestei din urmă îi poți lăsa mai puțin spațiu.

Desigur, combinând niște zone diferite în funcție de destinația lor, trebuie să fie luat în considerare și confortul. Prin urmare, atunci când combini zona pentru odihnă cu zona pentru lucru, ar trebui să te gândești la izolarea fonică, deoarece unii nu pot lucra, atunci când televizorul lucrează, se aude muzică și alți factori externi, care pot încurca la procesul de muncă. Cu acest obstacol se pot descurca dulapurile, pereții despărțitori și orice altceva, ce poate înlocui rolul pereților.

De asemenea, gândește-te în prealabil cu privire la ceea, că în timpul separării apartamentului, trebuie să ai grijă de iluminarea suficientă a încăperii. Pe lângă sursa principală de lumină trebuie să fie iluminarea individuală pentru fiecare zonă alocată. Nu uita despre prize – prezența lor este, de asemenea, foarte importantă.

Mobila a fost întotdeauna folosită pentru delimitarea spațiului. Totul, de la dulapuri la canapele, poate fi folosit în rolul pereților despărțitori.

Dacă nu dorești să faci zonarea încăperii cu ajutorul pereților despărțitori, înlocuiește-i cu limite vizuale, realizate cu ajutorul unor echipamente suplimentare, cu ajutorul culorilor sau nivelurilor.

Acum sunt foarte populare apartamentele de tip studio, unde la fel poți separa vizual bucătăria cu zona de luat masa, făcând-o cu ajutorul diferitor culori de podea.

Șiб cel mai important, totul trebuie să fie armonios, fără exagerări.

Ce metode anume pot fi aplicate pentru a împărți apartamentul în zone:

  1. Pereții despărțitori. Cu ajutorul unui astfel de perete poate fi separată aceeași zonă de dormit. Acesta poate fi de gips-carton sau din sticlă organică. O soluție mai bună ar fi despărțirea cu ajutorul ultimului material, deoarece acesta nu va împiedica pătrunderea luminii în încăpere.
  2. Draperiile panou. Design-ul lor este destul de divers, așa că atunci când alegi bazează-te doar pe propriul gust. Poți găsi întotdeauna ceva ce îți va fi pe gustultău și va arăta frumos și armonios în apartament în genere.
  3. Poți izola zona de luat masa de living cu ajutorul unei canapele de colț, plasând-o în centrul camerei. În principiu, granița poate fi atât reală, cât și doar vizuală. De exemplu, rafturile așezate în rând, vor separa în mod favorabil locul de muncă. Dulapurile – coupe sunt adesea folosite pentru a despărți livingul de coridoare sau dormitoare. Aproape orice obiect de mobilier poate fi folosit ca separator.
  4. Acestea pot fi perdele brodate cu mărgele sau cele mai obișnuite perdele – cum dorești. Mai ales că datorită textilului, apartamentul va arăta mai comod și confortabil.
  5. O soluție multifuncțională, care până când nu a obținul o estimare decentă. Pe acest podium poți pune o masă, ceea ce va delimita zona de luat masa sau un pat, care va delimita spațiul de dormit. Iar un așternut și niște pături vor adăga confort locuinței.

Uși pliante, care te vor ajuta să creezi iluzia, că în apartament sunt două camere, și nu una. Vei putea decide singur, cât de mulți metri pătrați vei lăsa pentru o zonă sau alta. Mai mult decât atât, astfel de uși vor ascunde spațiul de privirile curioase.

Ce mod vei alege pentru zonarea locuinței, ce metode vei folosi pentru a separa apartamentul tău, depinde numaide de dorința ta, de posibilitățile pecare le ai și de gustul tău propriu. Zonarea – este o soluție foarte bună de a folosi cât mai mult spațiu posibil al apartamentului și pentru a-l înzestra cu anumite comodități pentru cei, care trăiesc în el.

Related posts

Leave a Comment