Nutriție 

Vin sau iaurt? Și una și alta – cele mai utile băuturi

Medicii ne recomandă să bem 1,5 – 2 litri de apă pe zi. Acest lucru este foarte folositor, pentru că în acest fel poți pierde puțin din greutate, poți preveni deshidratarea și alte lucruri pe lângă astea. În această cantitate de lichid nu intră numai apa, ci, de asemenea, diverse băuturi. Mai jos aducem o listă de cele mai sănătoase și delicioase băuturi pentru o alimentație sănătoasă.

1. Suc

În lume sunt foarte multe fructe, legume, fructe de pădure, care se potrivesc pentru a face suc. Acesta este un mare plus, pentru că poți alege o băutură necesară și sănătoasă anume în această perioadă de viață. Fiecare produs are o serie de proprietăți utile, precum și unele contraindicații. Alegând un suc, trebuie să știm aceste informații, pentru ca băutura să ne aducă numai beneficii pentru organismul nostru. Sucurile din legume pot fi consumate în cantități mari, în timp ce sucurile din fructe – nu mai mult de 300 ml pe zi.

2. Vinul roșu

Ar fi mai bine să nu exagerați cu această băutură, în caz contrar toate beneficiile sale devin dăunătoare. Cel mai sănătos este să consumi un pahar (150 ml) în timpul mesei de seară. Trebuie remarcat faptul, că pentru organismul nostru sunt sănătoaser doar vinurile adevărate naturale. În scopuri terapeutice, se potrivesc băuturile cu origine italiană și din Chile.

3. Ceaiul

Această băutură, de asemenea, va avea doar beneficii pentru organismul nostru, numai în cazul în care acesta este un produs și de o înaltă calitate. Ceaiurile ieftine în pachețele, care se vând în supermarkete, este puțin probabil să fie bune. În plus, poți alege pentru tine însuți cel mai sănătos și gustos ceai dintr-o diversitate mare. Există ceaiuri de plante, de fructe de padure,de fructe. Îmsă, există și unele contraindicații: nu bea prea mult ceai și este important să nu fie prea fierbinte. Medicii nu recomandă să bem mai mult de 3 cești de ceai pe zi.

4. Chefirul

Toți cei, care sunt interesați de diete și moduri de a pierde în greutate, probabil știu despre proprietățile benefice ale acestei băuturi. Chefirul poate fi preparat și acasă. Se recomadă să bem nu mai mult de o jumătate de litru de chefir pe zi – aceasta se referă cât la copii, atât și la adulți.

5. Laptele

Această băutură este cunoscută oamenilor încă din vremuri străvechi. Există un număr suficient de animale de lapte, pentru a alege laptele potrivit ție, în funcție de gust și beneficiu pentru sănătate. Pe baza laptelui se fac o mulțime de produse lactate, care au de asemenea multe proprietăți utile. Cu toate acestea, dacă ai intoleranță la lactoză și cazeină, se recomandă să nu consumi în genere produse lactate. Oamenii de știință ne sfătuie să bem până la un litru și jumătate de litru de lapte pe zi.

Aceste băuturi te vor ajuta să-ți diversifici regimul tău alimentar, să-l faci cât mai profitabil din punct de vedere al beneficiilor produselor consumate, precum și te vor ajuta să-ți protejezi organismul de deshidratare. Trebuie să ai grijă de sănătatea ta. Fapte interesante despre ceai.

Related posts

Leave a Comment