Sănătate 

Vinul și ciocolata te vor ajuta să pierzi în greutate

Experții din Anglia au efectuat un studiu și au ajuns la concluzia, că vinul roșu și ciocolata neagră contribuie la reducerea greutății în cel mai scurt timp. Un plus mare este faptul, că acest rezultat obținut durează o lungă perioadă de timp.

Oamenii de știință au efectuat un experiment printre gemeni, care aveau diferite categorii de greutate. Unul din perechea de gemeni suferea de obezitate și lupta în mod constant cu acest necaz, în timp ce celălalt geamăn nu a simțit niciodată această problemă pe propria piele, deoarece el iubea să consume în mod regulat doze mici de ciocolată neagră și vin roșu.

Experții au stabilit, că diferența de greutate a fost influențată de microflora din intestine. Tractul gastrointestinal este populat de un număr foarte mare de bacterii, și unele dintre ele sunt folositoare organismului, ajută la funcționarea normală a intestinelor, în timp ce altele sunt nocive și împiedică digestia alimentelor.

Există produse alimentare, care ajută la funcționarea normală a bacteriilor ”bune” – brânza de vaci, cașcavalul, uleiul vegetal, nucile și combinația de vin și ciocolată. În același timp, alimentele grase au un efect dezastruos asupra acestor microorganisme.

Apropo, ciocolata neagră, care conține cel puțin 70% cacao, este bogată în calciu, magneziu și fosfor. Ciocolata potolește repede senzația de foame, ceea ce constribuie la saturație rapidă. Iar untul de cacao, care este prezent în ciocolată, conferă organismului o rezervă mare de energie. Vinul roșu natural crește circulația sanguină, acționează ca un antioxidant puternic. Vinul roșu conține resveratrol – o substanță, care acționează ca un apărător împotriva bacteriilor dăunătoare și contribuie la reducerea nivelului de zahăr din sânge.

Important este să te decizi, când este timpul să slăbești, și începe!

Related posts

Leave a Comment